Kidscollege

19 februari 2017, van 15:00 tot 16:00 | De Centrale Bibliotheek, 3e etage collegezaal

Kosten: € 4,- voor leden en € 5,- voor niet leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Mee met de dierenambulance door Bibi Dumon Tak

Heb jij altijd al willen weten hoe het eraan toegaat bij de dierenambulance? Droom je van het redden van dieren in nood? Ben je een echte dierenvriend? Dan is dit kidscollege college echt iets voor jou!

Bibi Dumon Tak komt vertellen, zij heeft twee boeken geschreven met waargebeurde verhalen over de dierenambulance: ‘We gingen achter hamsters aan’ en ‘We gingen op krokodillenjacht’. Weet jij bijvoorbeeld wat een pulletje is? En hoe sterk is een zwaan eigenlijk? Wat moet je doen met een gewonde hond of kat?
Bibi vertelt er alles over jij kunt natuurlijk ook vragen stellen. Ze neemt ook haar hondjes mee!

De Amsterdamse schrijfster Bibi Dumon Tak had meteen met haar eerste boek succes. Maar liefst vier Zilveren Griffels kreeg ze, voor Het koeienboek, voor Camera loopt... actie!, voor Bibi´s bijzondere beestenboek en voor het prentenboek Fiet wil rennen. Dit boek werd tevens Prentenboek van het Jaar. In 2012 kreeg ze ook de allerhoogste prijs, de Gouden Griffel, voor Winterdieren. In 2016 ontving ze de KIDDO Leespluim voor Siens hemel

Bibi Dumon Tak is dol op gekke weetjes. Ze zegt: ´Ik doe graag moeite om die bijzonderheden te achterhalen. Als ik iets ontdek waarvan ik denk ‘Jeeeetje! Dat wist ik niet!’ dan ben ik blij. Dat is het allerleukste.´ Dumon Tak doet dan ook uitgebreid onderzoek voordat ze begint met schrijven. Ze gaat op pad om met deskundigen te spreken en haalt informatie uit boeken. Ze wil in haar boeken dingen vertellen die je niet zomaar op internet vindt. Een kenmerk van Dumon Taks informatieve boeken is dat ze niet alleen boeiende informatie geeft, maar ook veel zorg besteedt aan hoe ze het opschrijft. Mooie taal en een verteltoon, waardoor de lezer betrokken raakt bij het onderwerp.

Tip: neem je ouders gratis mee. Wil je meer weten over het onderwerp? Kijk na afloop in onze ‘weten’ collectie!

Deze activiteit kost € 5 voor niet-leden en € 4 op vertoon van je geldige bibliotheekpas.
Let op: reserveren alleen voor kinderen! Ouders hoeven niet te reserveren voor zichzelf.