De LuisterBieb is vernieuwd

Heb je al gehoord over de LuisterBieb-app? Hier lees je meer over deze gratis app. Met de LuisterBieb kun je genieten van meer dan 200 luisterboeken en hoorcolleges, waar en wanneer je maar wilt.

Nieuwe bestsellers in de LuisterBieb!

eBooks eregalerij

Toplijstjes uit uw Bibliotheek

Het is tijd voor de toplijstjes. Wat is er het meeste geleend bij de Bibliotheek Utrecht.

Elke week een tip in het stadsblad

Elke week schrijft een medewerker van de Bibliotheek Utrecht een tip voor het stadsblad. Hier kunt u ze nog eens nalezen.

Online lezen via streaming e-books

U kunt bij de Bibliotheek Utrecht e-books streamen. Dit is te vergelijken met het bekijken van een filmpje op YouTube of het beluisteren van muziek via Spotify.

Op zoek naar leesinspiratie?

Met WelkBoek kun je op een leuke en bijzondere manier een boek uitkiezen dat precies past bij waar jij (op dat moment) zin in hebt. Probeer het snel!

Nieuws over onze collectie

1. HEMA Academie stopt medio juni

De mogelijkheid om als lid van de Bibliotheek een gratis cursus te volgen bij de HEMA Academie, stopt medio juni.

25 mei 2016

Bekijk details van HEMA Academie stopt medio juni

2. Games in de bibliotheek

Je kunt nu ook games lenen bij de Bibliotheken Hoograven, Vleuterweide en Overvecht.

19 juni 2013

Bekijk details van Games in de bibliotheek

3. Speelfilms in alle vestigingen

Filmliefhebbers opgelet! In alle vestigingen van de Bibliotheek Utrecht vindt u een collectie DVD's van ruim 300 speelfilms voor volwassenen en de jeugd.

7 april 2013

Bekijk details van Speelfilms in alle vestigingen

4. Collectie Young!

De overstap van jeugdboeken naar de volwassenenliteratuur is best een lastige. De collectie Young is speciaal voor 15-18 jaar en is herkenbaar aan de D-sticker.

1 april 2013

Bekijk details van Collectie Young!

Collectie Young!