20 jaar Leidsche Rijn

Dit jaar bestaat Leidsche Rijn 20 jaar en dat wordt gevierd met tal van activiteiten. Zie ook de speciale website. De Bibliotheek Utrecht heeft maar liefst 5 filialen in het hele gebied. U kunt al jaren terecht bij de Bibliotheken in Parkwijk, Vleuterweide, De Meern, Vleuten en Waterwin (speciaal voor de jeugd).

Bibliotheek Parkwijk gaat verhuizen naar onze nieuwe vestiging Leidsche Rijn Centrum, waar nu hard aan gebouwd wordt. Op deze pagina ziet u wat er populair is en veel geleend wordt in Leidsche Rijn. Wat opvalt is dat er vooral thrillers gelezen worden in de wijk.

Onze filialen in Leidsche Rijn

Jeugdbibliotheek Waterwin

Bibliotheek Vleuterweide

Bibliotheek Parkwijk

Bibliotheek Vleuten

Bibliotheek De Meern

De Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum in aanbouw

In het hart van Leidsche Rijn Centrum, pal naast het station komt een nieuwe vestiging van de Bibliotheek Utrecht. Dit wordt de vervanging van de Bibliotheek Parkwijk.

De moderne Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is de plek waar je heen gaat om te leren, je kennis te verrijken, kennis te maken met cultuur en mensen te ontmoeten. Niet alleen door de boeken en e-books maar ook door evenementen en debatten, die het hele jaar door plaats zullen gaan vinden. Ook komt er een laboratorium nieuwe media en technieken voor kinderen vanaf 8 jaar. Natuurlijk kun je er ook terecht om de krant te lezen, te werken of te studeren of een kopje koffie te drinken in het café.

Vanaf het eerste woord tot aan mooie verhalen

Kortom, de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum wordt het informatieve en culturele hart van de wijk en een unieke ontmoetingsplek van en voor iedereen!