Utrecht bereidt zich voor op de verkiezingen. U ook?

Bent u een zwevende kiezer? Wij helpen u.

Op 21 maart kiezen we een nieuwe gemeenteraad. Weet u al op welke partij u gaat stemmen? Uiteraard kunt u een online kieswijzer raadplegen. Daar ontbreekt echter een belangrijk ding: het gesprek. Daarom organiseert Bibliotheek Utrecht op zaterdag 10 en zaterdag 17 maart de Live Stem Wijzer. Een actieve test die we samen maken en waar politici zelf ook aan mee doen. Aan de hand van stellingen gaan we in gesprek, waardoor u op verkiezingsdag de allerbeste keuze kunt maken. Kom het uitproberen in de Bibliotheek, met kandidaten van alle grote partijen!

Door te stemmen beslist u als inwoner van Utrecht mee over de toekomst van de Domstad. Achtergrondinformatie over onderwerpen als veiligheid, onderwijs en energie vindt u in ons kennisdossier 

Waar vindt u de Live Stem Wijzer

Uit onze collectie

Kennisdossier

Op 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats waar u als inwoner van Utrecht meebeslist over de toekomst van de Domstad. Denk en discussieer in januari, februari en maart mee tijdens de debatten van 'Debat in de Stad' waarin diverse toekomstscenario’s worden geschetst. Hoe lijsttrekkers op deze scenario's reageren hoort u tijdens het slotdebat op 19 maart. Alle debatten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op locaties verspreid door heel Utrecht.

Kennisdossier Utrecht 2030
De Bibliotheek Utrecht stelt rondom alle onderwerpen van de debatten een kennisdossier samen. Met dit kennisdossier krijgt u meer achtergrondinformatie over een thema. Voor deelnemers ter voorbereiding op een debat, informatie na de debatten en voor iedereen die zich wil verdiepen in het onderwerp.