Nederland Leest 2018

Heel Utrecht leest over eten

De hele maand november staat in het teken van voeding bij de Biblliotheek Utrecht. Ontdek ons smakelijke programma en, vanaf 1 november, (win)acties. 

Cadeau!

De Bibliotheek Utrecht trakteert je op een bijzonder leesbaar menu! Kom in de maand november lenen en krijg een exemplaar van de speciale uitgave ‘Je bent wat je leest’ cadeau*. Met verhalen van Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. Ronald Giphart schreef het voorwoord.

Lees meer

Boek & Film: Babette's Feast

Deze Deense film is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Karen Blixen. Oud Pathé-directeur Lauge Nielsen, geboren en opgegroeid in Denemarken, laat zijn licht schijnen over de film. Kom van 18.30 tot 19.30 uur voor een Deense maaltijd, gemaakt door jongeren van Cardea Jeugdzorg die het leerwerktraject Horeca volgen. De film start om 20.00 uur.

In gesprek: Geen vlees natuurlijk?!

Vegetariër, flexitariër, veganist? Kweekvlees, insecten? Hoe kunnen we genoeg gezond voedsel produceren zonder de aarde uit te
putten en met zo min mogelijk verspilling? Een ingewikkelde kwestie, waar geen panklare oplossing voor is. Tijd voor een goed gesprek over dit dilemma!

Zing Nederlands met me

Zing samen Nederlandse liedjes over het thema voeding, onder leiding van Jolieke Sorber. Iedereen is welkom. Je ontvangt de liedteksten en een drankje.
Goed kunnen zingen is geen vereiste, plezier in zingen wel!

Literaire Pubquiz: Vragen voor volle magen

Maak een team met je vrienden, buren of familie en test je kennis over literatuur, muziek, kunst en film! Deze quiz staat uiteraard in het teken van voeding en wordt gepresenteerd door quizmasters Merel Jansen en Frank Heinen. Schrijfster Lotte Kok is te gast, in haar debuutroman ‘Skydancer’ speelt frituur een grote rol. Naast algemene rondes spelen we ook een ronde met Lotte’s favoriete fragmenten.

Bibliotheekgasten: Een avond met Janny van der Heijden

Culinair publiciste Janny van der Heijden, o.a. bekend van Heel Holland Bakt, is onze gast. Conny Kraaijeveld van RTV Utrecht gaat met haar in gesprek aan de hand van fragmenten uit boek, film en televisie. Over inspiratiebronnen, toekomstplannen en keuzes. 

Win!

Vanaf 1 november! Plaats een foto van jouw favoriete kookboek op instagram met #biebutrechttrakteert en maak kans op een thuiskok voor jou en vijf gasten!*

Lees meer en doe mee!

Thuiskok Jeroen van Nijnatten