Poeziefeest

Wil je leren dichten als Deelder of rappen als Ronnie Flex? Dan is het poëziefeest tijdens de Poëzieweek iets voor jou. De ochtend start met een warming-up van kinderboekenschrijver Koos Meinderts en zijn muzikale maatje Thijs Borsten. Daarna ga je zelf aan de slag tijdens een van de dichtworkshops. En je ouders? Die stuur je op ontdekkingsreis in de poëzietuin.

Koop snel kaartjes en kom op 3 februari in de Centrale Bibliotheek. Daar kies je dan uit één van onderstaande workshops.

Het feest is op 3 februari van 10.00 uur - 11.30 uur 
Kosten: € 5,00 lid € 7,50 niet-lid

*de sessie van 12 uur is geannuleerd 

Workshop Beeldsonnetten - Ted van Lieshout

Dichten mag dan leuk zijn, makkelijk is het niet. Gelukkig zeggen beelden meer dan duizend woorden. Met (woord)kunstenaar Ted ga je aan de slag met een fietssonnet, mobieltjessonnet of boekensonnet. Jij mag kiezen, het kan alles zijn. Je gaat naar huis met je eigen beeldsonnet.

Workshop Dichten met je zintuigen - Fabien van der Ham

Schrijfster Fabien zet je ogen, oren, neus, mond en vingers eens goed aan het werk. Ze vraagt je om geheimzinnige dingen te eten, maar dan wel met verschrikkelijk veel aandacht. Te spelen met geluiden. En eens echt goed te kijken. Daarna begin je aan je eigen stapelgedicht, een knallend geluidengedicht, een microscopisch kijkraadsel of een high-five-handengedicht. Om mee naar huis te nemen.

foto: Sylvia Gemmes

Workshop Maak je eigen gorgelrijm en gorgelmormel - Inge van Wijgerden & Bertine Termeer

Ik ben de blauwbilgorgel,
Mijn vader was een porgel,
Mijn moeder was een porulan,
Daar komen vreemde kind’ren van.
Raban! Raban! Raban!

C. Buddingh'

Met schrijfcoaches Inge en Bertine ga je aan de slag met je eigen gorgel. Schrijf een gorgelrijm en geef jouw gorgel zijn eigen naam. Om mee naar huis te nemen.

Poëzietuin voor volwassenen

Terwijl de kinderen hard aan het werk zijn, speel jij in de poëzietuin. Overal vind je er gedichten. In vier Poëzie Palen en de Foon, een ouderwetse draaischijftelefoon. Ook staat een kast vol met poëzie voor je klaar, om lekker in te bladeren en lezen. Bij Poetic Chill laat je de gedichten in je oor fluisteren. Liever zelf dichten? Bij de Schrijftafel staat een typemachine voor je klaar.