Pubquiz

Voor betweters, lettervreters, bingewatchers en groupies! Citeer jij Shakespeare uit de losse pols? Herken je films aan de eerste scène? Dan kun je je lol op met de maandelijkse literaire pubquiz bij de Centrale Bibliotheek, met speciale gast. Quizmasters Merel Jansen en Frank Heinen vragen je het hemd van het lijf over kunst, muziek, tv, film en – hoe kan het ook anders – boeken. En in een speciale vragenronde kom je achter de favoriete fragmenten van onze gast. Je kunt als groep meedoen aan de literaire pubquiz of alleen. Geen team bij de hand? Dan regelen wij een team voor je.

Reglement:
Team bestaat uit 3- 5 personen
Team geeft zich op en betaalt €10,00

Literaire Pubquiz: Poëzieweek met als gast Vrouwkje Tuinman

Literaire Pubquiz in het kader van de Poëzieweek. Te gast is Vrouwkje Tuinman. Zij wordt geïnterviewd over haar werk en er wordt een ronde gespeeld met haar favoriete fragmenten. Daarnaast zijn er rondes met vragen over kunst, muziek, tv, film en uiteraard boeken. Een culturele quiz met quizmasters Merel en Frank.

30 januari 2019 | 20.00 tot 22.30 uur | Centrale Bibliotheek | 10 euro per team

Literaire Pubquiz: Coming of age met Murat Isik

Te gast is Murat Isik, schrijver van het boekenweekessay en Wees Onzichtbaar, winnaar van de Libris Literatuurprijs. Naast een interview met Murat Isik en een ronde over zijn favoriete fragmenten, zijn er rondes met vragen over kunst, muziek, tv, film en uiteraard boeken. Een culturele quiz met quizmasters Merel en Frank.

27 februari 2019 | 20.00 tot 22.30 uur | Centrale Bibliotheek | 10 euro per team

Literaire Pubquiz: Boekenweek met Charlotte van den Broeck

De jaarlijkse Boekenweekpubquiz met vragen over literatuur, muziek, film, tv en kunst. Te gast is supertalent Charlotte Van den Broeck, een Vlaamse dichter. Vrouwelijkheid speelt een grote rol in haar gedichten, wat natuurlijk uitstekend past bij het thema van de Boekenweek ‘Moeder de vrouw’.

27 maart 2019 | 20.00 tot 22.30 uur | Centrale Bibliotheek | 10 euro per team