Sint Maarten

Rondom Sint Maarten, het feest van het delen, zijn er 2 activiteiten bij de Bibliotheek Utrecht. Voor meer informatie over het hele Sint Maarten programma in de stad Utrecht kijk hier

Sint-Maarten lied

Maandag 14 okt t/m zaterdag 9 november

‘Sint-Maarten, Sint-Maarten, de koeien hebben staarten.’ Denken kinderen bij het lichtjesfeest vooral aan zakken vol snoep, éigenlijk draait het om delen. Dus delen schrijver Ruben van Gogh en componist Monique Krüs met jou een speciaal Sint-Maartenlied, dat ze voor de bieb maakten. Kom je meezingen?

Kom naar 1 van de 4 repetities! Op 9 november ga je na de generale repetitie en een kop soep samen het podium op bij de Utrechtse Sint-Maarten Parade.

repetities:

• ma 14 okt, Centrale Bibliotheek 19.30 uur
  • do 17 okt, Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, 19.30 uur
  • di 29 okt, Bibliotheek Hoograven, 19.30 uur
  • zo 3 nov, Bibliotheek Overvecht, 15.00 uur

generale repetitie en optreden:
za 9 nov, Centrale Bibliotheek, 16.00-17.00 uur repetitie, 18.00 uur start optreden op de Neude

Meld je aan bij Lize Janssen l.janssen@bibliotheekutrecht.nl o.v.v. de repetitie(s) die je wilt bijwonen.

foto: Robert Oosterbroek

Wil je alvast oefenen?

kijk de video hieronder voor de karaoke versie van het lied.

met medewerking van: Studio Moskou/Silvia Vermeulen

gezongen door: Bibi van den Dijck, Chris Pouw en Saar Pouw.

Human Library: Leen een mens

Hoe beleeft een rolstoelrijder, een veteraan of een biseksuele polyamorist het leven?

Ontdek bij de Human Library welke mensen er schuilgaan achter een stereotype, en met welke vooroordelen zij te maken hebben. Leen een mens en ga in gesprek met verschillende levende boeken. Dé manier om te ontdekken dat mensen meer zijn dan je op basis van hun uiterlijk, afkomst, seksuele geaardheid of levensstijl misschien zou verwachten.