Spannende Boeken Weken

In een hoekje van de bank gekropen. Met je boek bijna op je neus. Of op het strand in de zon, diep verzonken in een moordmysterie. Dompel jij je ook graag onder in een goede thriller? De Spannende Boeken Weken van de bieb bereiden je voor op een zinderende zomervakantie.

Boek & film: Gevaarlijk kat-en-muisspel (deze activiteit is geannuleerd)

Is rechercheur Frank Spinola iets op het spoor, dan is topcrimineel Mirko Narain hem toch weer te vlug af. In de onheilspellende thriller ‘Cop vs Killer’ spelen de twee een gevaarlijk kat-en-muisspel. Tijdens een speciale spannende editie van Boek & Film bekijk je de verfilming van de thriller uit 2012. Regisseur, schrijver en rechercheur Simon de Waal gaat na afloop in gesprek met het publiek. Stel hem je meest prangende vragen.

foto: copyright Shooting Star Filmcompany

Schrijfcafé: Spannend schrijven

Een bloedstollende moord. Een cliffhanger waarbij
je je nagels kapotbijt. Of een tergend tipje van de sluier. In deze spannende editie van het Schrijfcafé begeleiden de 'barvrouwen' van Tools voor Taal je terwijl je je engste verhaal ooit schrijft. Durf jij je aan te melden?

5 x een gloednieuw spannend zomerboek

Voor kids! De dichtende detective (geannuleerd)

Speur als een echte detective door de bieb tijdens deze speciale spannende Dichten doe je zo! Misschien zie jij wel net dat ene belangrijke boek En wat is dat voor verdachte vlek op de muur? Met de aanwijzingen die je vindt maak je een gedicht met illustraties. Deze workshop is in de Centrale Bibliotheek, en niet in Leidsche Rijn Centrum zoals op posters vermeld staat.

Zing spannend Nederlands met me

Samen zingen en ondertussen de Nederlandse taal leren. Dat is nog eens een leuke combinatie!
Bij Zing Nederlands met me zingen nieuwe Nederlanders én geboren en getogen Utrechters samen Nederlandstalige popliedjes. En dat doen ze onder de bezielende leiding van zangcoach Jolieke Sorber. Met deze keer spannende liedjes, zoals ‘Geef mij je angst’ van Guus Meeuwis.