Uitfeest 2019

Utrecht: bruisende literaire hub

Utrecht is een springlevende literaire stad. Niet voor niets kreeg de stad in 2017 de titel Unesco City of Literature. Van de Nacht van de Po√ęzie, Dick Bruna, het internationale literatuurfestival ILFU en tal van activiteiten in de 13 vestigingen van de bibliotheek : Utrecht is een literaire hub!

En dus presenteren het ILFU International Literature Festival Utrecht en de Bibliotheek Utrecht tijdens het Uitfeest een uitgebreid literair programma voor jong en oud.

Struin zondag rond langs de vele kraampjes van de Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburg. Ontdek in en rond het pas verbouwde Stadhuis een inspirerend programma. Van een babyconcert in de trouwzaal tot een theatervoorstelling naar een boek van Roald Dahl. Ook kun je aan de slag met een green screen of robot Bliep.
Leen een levend boek bij de Human Library en geniet van schrijversoptredens van o.a. Manon Uphoff en Libris Literatuurprijswinnaar Rob van Essen.

Ook in de Utrechtse boekhandels kun je deze middag kijken en luisteren naar talentvolle debutanten en gerenommeerde schrijvers.

Kom, kijk, luister en doe mee!

in het rond het Stadhuis. Alle activiteiten zijn gratis.