Bibliotheekgasten

Bibliotheekgasten:

5 maanden lang gaan we elke maand in gesprek met een Utrechtse gast aan de hand van film, televisiefragmenten en boeken. Het gesprek wordt gevoerd door Conny Kraaijeveld, (radio)presentatrice bij RTV Utrecht.

Bibliotheekgasten: Een avond met Janny van der Heijden

Culinair publiciste Janny van der Heijden, onder andere bekend van Heel Holland Bakt, is onze gast. Conny Kraaijeveld van RTV Utrecht gaat met haar in gesprek aan de hand van fragmenten uit boek, film en televisie. Over inspiratiebronnen, toekomstplannen en keuzes.

30 november 2018, van 20:00 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek Kosten: € 5 lid, € 7,50 niet-lid, incl. drankje

Bibliotheekgasten: Een avond met Roderick Vonhögen

Als kind was hij al gek op verhalen en films. Toch werd Roderick Vonhögen geen astronaut, filmregisseur of striptekenaar, maar priester. Als mediapionier op pad met de modernste technologische snufjes zorgde hij ervoor dat het Vaticaan als eerste grote organisatie ging podcasten. Nu runt hij zijn eigen productiemaatschappij, heeft hij op internet tienduizenden volgers en is hij een bekend gezicht op tv. Conny Kraaijeveld van RTV Utrecht gaat met hem in gesprek over zijn decisive moments, zijn inspiratiebronnen en plannen.

7 december 2018, van 20:00 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek Kosten: € 5 lid, € 7,50 niet-lid, incl. drankje

Bibliotheekgasten: Een avond met Japke d. Bouma

Japke-d. Bouma schrijft wekelijks een column in nrc.next en NRC Handelsblad over kantoorclichés en taal. Bij Thomas Rap publiceerde ze Uitrollen is het nieuwe doorpakken, Ga lekker zélf in je kracht staan, en Werken doe je maar thuis. Conny Kraaijeveld van RTV Utrecht gaat met haar in gesprek over haar decisive moments, inspiratiebronnen en plannen. We leren deze professional uit de provincie beter kennen.

18 januari 2019, van 20:00 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek Kosten: € 5 lid, € 7,50 niet-lid, incl. drankje

Bibliotheekgasten: Een avond met Jochem Uytdehaage

Jochem Uytdehaage won met grote overmacht Olympisch goud op de 5 én 10 km. Daar voegde hij later nog zilver op de 1.500 meter aan toe. Nu richt Jochem zich op het ontwikkelen van talent en verzorgen van balans binnen organisaties. In lezingen vertelt Jochem Uytdehaage over zijn ervaringen als topsporter. Thema's als ambitie, doorzettingsvermogen en het omgaan met tegenslagen komen daarin terug. Conny Kraaijeveld van RTV Utrecht gaat met hem in gesprek over zijn decisive moments, zijn inspiratiebronnen en plannen.

22 februari 2019, van 20:00 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek Kosten: € 5 lid, € 7,50 niet-lid, incl. drankje

Bibliotheekgasten: nog een verrassing

De laatste Bibliotheekgast in de rij blijft nog even geheim. Hou deze pagina in de gaten om er achter te komen wie het zal zijn.

Mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij en BISC Utrecht en in samenwerking met RTV Utrecht.

Er worden opnames gemaakt van dit gesprek t.b.v. uitzending bij UStad en RTV Utrecht.