De Nationale Voorleesdagen beginnen weer, met veel voorleesactiviteiten en aandacht voor mooie boeken om voor te lezen voor peuters en kleuters. De Bibliotheek Utrecht doet al jarenlang mee met de Nationale Voorleesdagen. Tineke van der Schaaf organiseert de Voorleesdagen bij de Bibliotheek Utrecht en we vroegen haar naar het belang van lezen en voorlezen.

Niets lekkerder dan een superspannend boek in de donkere winterdagen. De thrillers van Lars Kepler zijn bloedstollend eng, maar kun je niet wegleggen tot je ze uit hebt.

Waarom podcasts populair zijn

Waarom zijn podcasts ineens zo succesvol? En wat zijn leuke podcasts om te luisteren? Lees het in Rianne's blog over podcasts.

joke van leeuwen

De boekenclub las deze maand het boek 'Hier' van Joke van Leeuwen, vooral bekend van haar kinderboeken.

Interview met Utrechtse schrijver Elsbeth Witt

Interview Gregor Verwijmeren over zijn debuutroman

Reisverslag van een kat

Groener leven: zo doe je dat

Crimineel Utrecht: de geschiedenis van de misdaad in onze stad

Foto door Bert Nijenhof

Foto door Bert Nijenhuis.

Utrechtse schrijvers: Annet Huizing