Frank Heinen ken je vooral van zijn sportverhalen, óf als quizmaster van onze pubquiz natuurlijk. Nu heeft hij een roman gepubliceerd, 'de zaak Tom'.

Utrechtse heldinnen

Internationale Vrouwendag wordt wereldwijd gevierd op 8 maart, ook in Utrecht. Dit jaar is het thema 'heldinnen'. Tijd om eens twee bijzondere Utrechtse heldinnen te leren kennen!

De boekenclub bespreekt 'Ik zie jou' van Clare Mackintosh

Thrillers! Dat is het thema van de boekenclub deze maand. We hebben vijf boeken geselecteerd en na de stemming kwamen we uit bij “Ik zie jou”, geschreven door Clare Mackintosh. Hebben we het boek met bevende handen gelezen?

De Nationale Voorleesdagen beginnen weer, met veel voorleesactiviteiten en aandacht voor mooie boeken om voor te lezen voor peuters en kleuters. De Bibliotheek Utrecht doet al jarenlang mee met de Nationale Voorleesdagen. Tineke van der Schaaf organiseert de Voorleesdagen bij de Bibliotheek Utrecht en we vroegen haar naar het belang van lezen en voorlezen.

Waarom podcasts populair zijn

Waarom zijn podcasts ineens zo succesvol? En wat zijn leuke podcasts om te luisteren? Lees het in Rianne's blog over podcasts.

Groener leven: zo doe je dat