Interview met Utrechtse schrijver Elsbeth Witt

Elsbeth Witt heeft al meerder boeken geschreven, zoals ‘Koffie Verkeerd’ en ‘Zand erover’ van de populaire Barista!-serie. Wij spraken haar over de invloed van het krijgen van een kind op je schrijfinspiratie, de Kinderjury en haar toekomstplannen.

Interview Gregor Verwijmeren over zijn debuutroman

Gregor Verwijmeren

Gregor Verwijmeren heeft op 29 oktober zijn debuutroman uitgebracht, over een muziekcatalogiseerder die van de ene op de andere dag geconfronteerd wordt met tinnitus. Kim interviewde de Utrechtse schrijver over zijn eigen ervaringen met het onderwerp. 

Reisverslag van een kat

Bookreview 'Nooit meer slapen'

Groener leven: zo doe je dat

Zie jij door de duurzame bomen soms het bos niet meer? Rianne geeft wat makkelijke tips om groener door het leven te gaan. 

Crimineel Utrecht: de geschiedenis van de misdaad in onze stad

Foto door Bert Nijenhof

Foto door Bert Nijenhuis.

Utrechtse schrijvers: Annet Huizing

Annet Huizing had niet als jeugddroom om schrijver te worden. Toch werd ze het, én een succesvolle ook. Ze heeft al twee Griffels op haar naam staan en 'Hoe ik per ongeluk een boek schreef' wordt vertaald in negen andere landen. Tijd om meer over deze Utrechtse schrijver te weten te komen! 

Gadgets voor boekenwurmen

Artistieke boekensteunen

Als boekenwurm zoek je natuurlijk altijd nieuwe manieren om lezen nog leuker te
maken. Deze vijf gadgets wil jij echt hebben! 

Blog van een jonge buurtbewoner

Lees het blog van Quinten

Leidsche Rijn bestaat 20 jaar. Quinten die er al zijn hele leven woont schreef een blog over zijn favoriete boeken en ook die van zijn broers. 

Feest in de Bibliotheek

Volgende week is het de Week van de Alfabetisering, georganiseerd door Stichting Lezen en Schrijven. In het kader van deze week is het in verschillende wijkbibliotheken feest. Er zijn activiteiten rondom taal en digitaal en natuurlijk is er koffie en wat lekkers.