Zomertips: Vijf (nieuwe) boeken om te lezen in het park

Het was afgelopen dagen heerlijk weer en de warme dagen zijn vast nog niet ten einde. Dan is er niets zo fijn als in het park liggen met een boek. En een heel koud drankje. Welke boeken ga ik zeker in mijn tas stoppen? Ik tip vijf boeken die net nieuw in de bibliotheek zijn!

Zelf vind ik het heel fijn om meegezogen te worden in een andere wereld, zeker als ik buiten lees. Je gedachten op nul, alle ruis uitschakelen, vergeten waar je bent en aan het einde van de dag ontspannen en gebruind naar huis gaan. Voor mij zijn thrillers daar uitermate geschikt voor en de bibliotheek heeft gelukkig een hoop nieuwe aanwinsten in dat genre.

pannenkoeken met fruit en een stapel boeken

1. Wat jij niet weet (Cecile Korevaar)
In het kort gaat het boek over de 14-jarige Tess die met haar ouders naar Kenia verhuist. Ze probeert er zo goed als het gaat een leven op te bouwen, maar ze spreekt de taal niet en mist haar vriendinnen in Amsterdam. Al snel ontdekt Tess de echte reden van hun plotselinge vertrek: haar vader heeft in Kenia een zoon bij een andere vrouw. Ze komt langzamerhand achter de verschrikkelijke tradities die bij de cultuur van de Samburu-stam horen.

Klaar om meegezogen te worden in een heftig verhaal? Dan is dit een aanrader. Ook als je graag meer te weten wil komen over andere culturen. Het boek verbreed je horizon. Ondanks dat het geen luchtig boek is, zijn de hoofdstukken kort en leest het verhaal makkelijk weg, waardoor het boek toch uitermate geschikt is voor in het park.

2. Nooit meer (Tessa Feller)
Het is denk ik het grootste dilemma van de liefde. Je houdt van iemand, maar je weet dat hij of zij niet goed voor je is. In ‘Nooit Meer’ wordt een jonge vrouw mishandelt door de liefde van haar leven en komt ze voor een hele zware keuze te staan. Opvallend aan dit boek is dat de auteur pas 17 jaar was toen zij het boek schreef. Door de dramatiek in het boek, vergeet je gegarandeerd waar je bent.

3. De Parijse connectie (Gerrit Barendrecht)
Een hele spannende thriller over een inspecteur en een journalist die samenwerken om te infiltreren in een netwerk van handelaren in jonge meisjes. Dat gaat natuurlijk mis. De journaliste Ida de Morsain wordt uiteindelijk zelf ontvoerd naar Parijs. Of het nog goedkomt? Dat wordt lezen. Een boek waardoor je gegarandeerd vergeet hoe lang je al in de zon ligt en je licht verbrand naar huis gaat. En meegaan met die leuke knipogende jongen doe je hoogstwaarschijnlijk niet meer.

4. Volhouder (Jan, Klijn)
Voor veel studenten wellicht herkenbaar: je wilt per se die éne studie doen, maar komt er maar niet tussen met de loting. Dit boek gaat over een jongen die maar één droom heeft: als art aan de slag in een ziekenhuis. Hij blijft maar uitgeloot worden. Toch houdt hij vol. Het boek kan werken als motivatie als je na de zomer zelf misschien hoopt ingeloot te worden, of brengt oude herinneringen over je studietijd naar boven. In ieder geval een boek wat niet te zwaar is, dat mag wel na de eerste drie boeken die ik tip.

5. Zomerliefde (Erica James)
Het boek is net zo luchtig als de titel doet vermoeden. Izzy zit er doorheen. Ze is niet gelukkig op haar werk, haar vriend heeft haar net gedumpt en weet vooral niet wat ze wil met haar leven. Vrienden nodigen haar uit om de zomer door te brengen in een vakantiehuis of Corfu. Als daar dan ook nog eens een knappe Griekse buurman, een beginnende thrillerschrijver, blijkt te zitten, belooft het een onvergetelijke zomer te worden. Zeker voor de hele hete dagen een fijn boek om te lezen. Niet nadenken, wegdromen bij een romantisch verhaal, wat ook nog te volgen is als je misschien een beetje aangeschoten begint te raken van de ijskoude rosé.

Ben je benieuwd naar de andere nieuwe aanwinsten van de Bibliotheek? Je vindt ze hier.

Welk boek ga jij lezen in het park? Laat het vóór 7 juni weten via het e-mailadres  socialmedia@bibliotheekutrecht.nl of reageer onder de Facebookpost. Onder de inzendingen verloten we vier keer het boek Nazomer van Esther Verhoef!

Vijf boeken voor in het park