Bier en boeken, lalala!

Bij het lezen van een boek denk je al snel aan een grote bak thee of een wijntje met je boekenclub, maar bier en boeken gaan ook prima samen! Maar welk biertje past bij welk genre? Vijf genres met een bijpassend biertje. Wat drink jij tijdens het lezen van een je favoriete boeken?

Stout bij een thriller

Bij een spannend verhaal, mag best een stevig biertje! Dus kies voor Stout bij je thriller. Dit bier is donker, met een sterk gebrande en geroosterde smaak. Niet al te zwaar, want als je met trillende handen in je eigen dekenfort zit heb je al genoeg aan je hoofd!

Witbier bij een romannetje

Stel, je zit lekker op een terras, zonnetje op je gezicht en terwijl jij je roman tevoorschijn haalt om een middag te lezen, kies jij voor witbier! Niet al te ingewikkeld, drinkt lekker weg en met zijn fruitigheid zorgt dit bier dat jij zo door je roman heen bent.

Tripel bij Fantasy

Waar de term vandaan komt is onbekend, dus de oorsprong is net zo mysterieus als bij veel fantasyverhalen. Ook de kleur varieert nogal eens, van amber tot blond. Tripels smaken vaak moutig en lichtzoet. Een duister biertje wat je vast in de sferen van het onbekende brengt.

Dubbel bier bij een waargebeurd verhaal

Veel waargebeurde verhalen zijn schokkend, dus wil je een biertje wat makkelijk weg te drinken. Dubbel bier heeft een mooie donkere kleur en is wat zoeter dan enkel bier. Dat zorgt voor een wat zachtere smaak; lekker makkelijk weg te drinken!

(Vlaams) Oud bruin bier bij historische romans

Kies je voor een zwaar verhaal? Daar drink je natuurlijk oud bruin bier bij! Vlaams oud bruin bier is gerijpt op eikenhouten vaten en krijgt daardoor een wat zuriger smaak. Dat past goed bij een mooie geschiedenisverhaal! De geur van vroeger...

Ik ben Kim, ik werk als content marketeer, schrijf blogs voor verschillende websites en ik houd enorm van lezen. Ik hoop met mijn blogs jou (meer) aan het lezen te krijgen!