Ik spreek straks vloeiend Spaans dankzij de bieb…

Als je aan de bibliotheek denkt, denk je natuurlijk aan het lenen van boeken. Maar er is meer! Als lid van de Bibliotheek mag je twee gratis cursussen per jaar volgen. En dat is best wel handig. Zelf volg ik nu een cursus Spaans en ik vertel je graag of ik deze zomer mijn eigen Sangria kan bestellen…

Ik wist, tot ik lid werd van de Bibliotheek, ook niet dat je een cursus kunt volgen. Twee! Gratis! Maar wat voor cursussen zijn er dan? Echt allerlei. Ik was zelf best wel verbaasd over het aanbod. Op dit moment volg ik zelf dus een cursus Spaans. Dat leek me handig, voor de vakantie. Daarnaast vind ik Spaans een erg mooie taal, lekker passievol. En stiekem vind ik het irritant dat mijn vriend wel Spaans spreekt. Deze zomer kan ik dus hopelijk mijn eigen Sangria bestellen?

De cursussen kun je online volgen, in je eigen tijd en op je eigen tempo. Heb je een week geen tijd? Of juist een week wat meer ruimte? Geen probleem. Zo blijft het ook leuk, want je hoeft jezelf niet in allerlei bochten te wringen om de cursus af te ronden. En als je een onderdeel lastig vindt, kun je dat gewoon herhalen. Zo heb je er tenminste echt iets aan. Bij afronding krijg je trouwens ook een certificaat. Leuk!

Wat voor cursussen zijn er dan? Je kunt kiezen voor een taalcursus, zoals Duits, Spaans, maar ook Chinees in twee weken. Even proeven of het wat is en daarna misschien de taal wel verder studeren? Een cursus om je beter te voelen, zoals ontspanningsoefeningen, slapen of omgaan met stress. En laten we eerlijk zijn, daar kunnen we allemaal wel wat tips voor gebruiken.

Ook kun je een nieuwe hobby ontdekken, zoals digitale fotografie, gitaar spelen, bloemschikken of wijn. Dat vind ik helemaal leuk, want zo kun je veilig vanuit huis ontdekken of je het wat vindt. Vaak volg je een cursus van bijvoorbeeld tien lessen en dan zit je er toch wat meer aan vast. Dat heeft mij altijd wel tegen gehouden met het proberen van nieuwe dingen. Als je het dan niks vindt, ben je toch je geld (en tijd) kwijt. Nu kun je op les gaan na de online cursus, zodat je zeker weet dat je bijvoorbeeld ook echt verder wil met gitaar leren spelen.

Als je denkt, ik wil juist een cursus volgen die zorgt dat ik mij ontwikkel, voor bijvoorbeeld je werk, volg je een cursus blind en snel typen, breinleren of als je juist nog een leuke baan zoekt, dan volg je een cursus solliciteren. Ga vooral zelf eens kijken naar het aanbod, want er is nog meer!

Kortom, er is echt voor ieder wat wils. Je mag als lid van de Bibliotheek twee gratis cursussen per jaar volgen. Dus probeer het! Ik zie het als een mooie manier om kennis te maken met iets nieuws en jezelf te prikkelen.

Welke cursus ga jij volgen?
 

Dit blog is geschreven door Kim. Kim is contentmarketeer bij Inspire en schrijft blogs voor o.a. Frankwatching en Bibliotheek Utrecht.