Vijf plekken om heerlijk te lezen in Utrecht

Eigenlijk wil ik ze niet verklappen, want straks zit het er bomvol. Maar vooruit. Utrecht heeft ontzettend veel leuke cafeetjes, parken en andere gelegenheden om lekker met een boek onderuit gezakt te gaan zitten lezen. Waar lees ik het liefst?

 1. Aan het water voor Orloff aan de Kade
  Op de Oosterkade, beneden voor Orloff aan de Kade heb je een lange steiger waar het vaak niet te druk is en je heerlijk kunt genieten van de zon. Neem je eigen kleed, flesje wijn en hapje mee, makkelijk te halen bij de Albert Heijn op de Twijnstraat en nestel je aan het water met een goed boek. Als je het lezen even zat bent, kijk je naar de voorbij varende bootjes of doe je even lekker je ogen dicht.

 2. Camping Ganspoort
  Net geopend en heeft naast een steengoede simpele kaart vriendelijk en snel personeel. Het restaurant ligt pal aan het water en of je er nu met je boekenclub een wijntje komt drinken of alleen een heerlijk boek komt lezen, het kan er allemaal.

 3. Het Muzieklokaal
  Er wordt in het Muzieklokaal altijd klassieke muziek gedraaid, wat zorgt voor een ontspannen sfeer (ook als je niets met klassieke muziek hebt). Als het lekker weer is staan de deuren open en kun je in een heerlijk zitje met de zon op je gezicht genieten. Een heerlijk rustige plaats om te lezen en de bitterballen kun je hier per stuk bestellen!

 4. De gracht achter STACH food
  STACH food op de Twijnstraat heeft echt de allerlekkerste zoetigheden! Haal er een heerlijke macaron of brownie. Maar waar eet je ze op en begin je aan je boek? Naast de winkel zit een trap. Loop daar naar beneden en je komt uit aan de gracht, op een rustige plek. Ook hier kun je je voeten in het water laten zakken en met de zon op je gezicht beginnen aan een goed boek. Of kijken naar de vele kanoënde toeristen, die inderdaad weleens op de lachspieren kunnen werken.

 5. De steiger voor EKKO
  In de buurt van poppodium EKKO ligt een lange steiger waar je met je boekenclub kunt hangen. Neem je eigen spullen mee, laat je voeten in het water zakken en begin aan je boek. Het kan er in de zomer wel druk zijn, dus kom vroeg. Een extra voordeel is dat de steiger ook nog eens voor Het Muzieklokaal ligt, dus als je het lezen zat bent schuif je daar zo naar binnen.
De steiger aan de overkant van EKKO

Kim werkt als content marketeer, schrijft blogs voor verschillende websites en is dol op Utrecht én op lezen.