Help, het is bijna moederdag: 5 boekentips

Weet je welke dag het aanstaande zondag is? Ja, los van 13 mei? Moederdag! Bijna vergeten? Je bent vast niet de enige, maar hebt nog de tijd om een cadeau te kopen en je moeder te verrassen. Om je vast wat inspiratie te geven, tip ik vijf boeken over moeders. Boeken met allemaal een heel ander karakter, net als onze moeders.

pannenkoeken met fruit en een stapel boeken

Belofte aan een moeder - Mary Schoon

Als een jonge vrouw zich als huishoudster aanbiedt op een boerderij waar vier vrijgezelle broers wonen, besluiten zij de belofte aan hun overleden moeder om nooit een vrouw op de boerderij toe te laten, te verbreken. Je begrijpt dat het een smeuïg verhaal belooft te worden vol intriges. Een boek die moeders lekker in de tuin kan lezen, terwijl ze even wegdommelt in de romantiek. Laat jij je moeder dan even met rust, zodat ze lekker kan doorlezen? Of breng je haar een glas ijskoude rosé?

Als een moeder - Karine Reysset

Het boek gaat over twee jonge vrouwen die aanvankelijk heel verschillend tegenover het moederschap staan. Dat is niet erg, juist verfrissend om te lezen. Ondanks dat ik zelf geen moeder ben, kan ik me voorstellen dat het fijn is om te lezen dat iedere moeder het opvoeden op haar eigen manier doet. Dat er geen goed of fout is, zolang het maar met liefde gebeurt. Ook dit is een roman die erg geschikt is om op een zonnige dag in de tuin te lezen of mee te nemen in de koffer na een ver oord. Dat ijskoude glas rosé heb jij ook tijdens het lezen van dit boek natuurlijk al gebracht.

Moeder, moeder - Koren Zailckas

Het boek gaat over een obsessief dominante moeder die probeer het plaatje van een perfect gezin in stand te houden, maar of dit lukt? Ondanks dat het niet echt klinkt als een leuk boek om cadeau te geven, kan ik me voorstellen dat veel moeders het fijn vinden om te lezen dat ze niet de enige is die worstelt met het omhoog houden van de verschillende ballen. Voor de moeders die van de wat zwaardere romans houden. Met een lief kaartje erbij, vat ze het heus niet persoonlijk op.

Wat doen we met moeder - Martje van der Brug

Als hun 80-jarige moeder na een hartinfarct te kennen geeft niet meer te willen revalideren, maakt dat bij haar drie kinderen verschillende reacties los. Ondanks dat het geen luchtig boek is en je natuurlijk hoopt dat het je moeder nooit overkomt, is het wel een verhaal waar je in wordt meegezogen. Het zet je aan het denken. Er zijn vast ook moeders die houden van een intens verhaal, dan is dit boek een passend cadeau.

Alleen maar mijn moeder - Trees Roose

De schrijfster vertelt over haar herinneringen aan haar jeugd in de jaren vijftig, als dochter van een alleenstaande moeder in Amsterdam-Noord en aan haar relatie met haar moeder op latere leeftijd. Een boek dat fijn wegleest, of je nu moeder bent of niet.

Wist je trouwens er in de bibliotheek meer dan 7500 boeken met het woord 'moeder' in de titel zijn? Dit zijn dus echt niet de enige boeken die je kunt vinden over moeders. Je kunt haar dus ook een cadeau-abonnement op de bibliotheek cadeau geven, zodat ze zelf iets kan uitkiezen!

Vijf boeken voor moederdag

Lees meer blogs

Ik ben Kim, ik werk als content marketeer, schrijf blogs voor verschillende websites, ben graag creatief bezig en dol op lezen. Ik hoop met mijn blogs jou (meer) aan het lezen te krijgen!