Vijf boeken die je een spannende zomer gaan bezorgen!

De zomer is begonnen! Ondanks een regenbui her en der, stijgt de temperatuur en denk ik al aan die lange zomeravonden dat ik op mijn balkon of misschien wel in een ander land aan het strand lig. Als ik wat tijd voor mezelf heb, lees ik graag een boek. Ik ben dol op enge verhalen, boeken waarbij je je adem af en toe even moet inhouden en je ’s avonds nog een keer controleert of de deur wel echt dicht zit. Maar, de keuze is reuze. Ik help je graag aan 5 spannende boeken om extra te genieten van de zomer!

1. De psychiater en het meisje - Erik Rozing
De ultieme combinatie van absurdisme, humor en serieuze zaken. Ik ben zelf dol op verhalen over de psychiatrie, want het is een wereld die moeilijk te begrijpen is. Hoe kan een mensenbrein zo ingewikkeld zijn? In ‘De psychiater en het meisje’ kijk je mee in het dagelijkse leven van een psychiater in opleiding. Hij beleeft veel met zijn patiënten, maar heeft zelf ook de nodige problemen. Dat maakt dit verhaal anders. Tenslotte is iedereen ook maar een mens. Een verfrissende blik in het leven van een hulpverlener.
 

 • De psychiater en het meisje

  Erik Rozing

  Een onzekere psychiater in opleiding gaat verkeerd om met de avances van een borderline patiënte, met alle rampzalige gevolgen vandien.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De psychiater en het meisje

2. Lion, mijn lange weg naar huis - Saroo Brierley
Ik moet heel eerlijk zeggen dat het verhaal mij in eerste instantie niet zo aansprak. Boeken over verre oorden en verdwaalde familieleden, daar heb ik over het algemeen weinig mee. Toch heb ik het boek gelezen (het was een keuze van mijn boekenclub) en gelukkig! Dit boek is anders. Het verhaal is ontzettend heftig, maar door de persoonlijke schrijfstijl beleef je iedere minuut met Saroo mee. Je zit bijna naast hem als hij verdwaalt in een trein zit en zijn familie nooit meer terugvindt. Of toch wel?

 • Lion

  Saroo Brierley

  Autobiografisch verslag van een Indiase man over de speurtocht naar zijn familie.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Lion

3. Judas - Astrid Holleeder

Altijd al gefascineerd door de onderwereld? Ik was bang dat het boek van Astrid Holleeder vooral gebaseerd was op sensatie en weinig inhoud bevatte, maar dat vooroordeel heeft deze pittige dame direct van de tafel geveegd. Haar verhaal is te bizar voor woorden en het is moeilijk te bevatten dat iemand dit in Nederland kan overkomen. Geloof me, je gaat dit verhaal in één avond willen uitlezen.

 • Judas

  Astrid Holleeder

  Herinneringen van de jongste zus van topcrimineel Willem Holleeder aan haar door geweld getekende jeugd, de invloed van haar broer op haar leven en familieleden en haar overwegingen om samen met haar zus...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Judas

4. Stalker - Lars Kepler

Lars Kepler is mijn favoriete schrijversduo. Ik kan helemaal opgaan in de verhalen en vergeet de rest van de wereld even. ‘Stalker’ vind ik misschien wel het engste boek. Vooral als je vrouw bent kun je je inleven in dit verhaal. Iemand filmt vrouwen als ze alleen thuis zijn en vermoord ze daarna op gruwelijke wijze. Dus lees dit boek vooral in het park, met lekker veel mensen om je heen of thuis met je lief op het balkon.

5. Schuld - Walter van den Berg
Ik kan me voorstellen dat je even moet wennen aan de schrijfstijl, maar het boek leest makkelijk weg en is gelaagd. Op het eerste gezicht lijkt het een boek dat beschrijft hoe het is om te wonen in Amsterdam Nieuw-West, maar er is meer. Het is een verhaal dat in je hoofd blijft dwarrelen. Spannend op een andere manier dan de boeken hierboven, maar zeker de moeite waard.
Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete boek is? Van welk boek kun je intens genieten op een warme zomeravond?

Lees ook eens deze blogs

Kim werkt als contentmarketeer, schrijft blogs voor verschillende websites en is dol op lezen. Ze hoopt met haar blogs jou (meer) aan het lezen te krijgen!