Wat de Bibliotheek voor mij heeft betekend

Weet je nog? Je begint net met lezen en wil zoveel mogelijk boeken op je nachtkastje hebben liggen. Om te oefenen, want al die letters vormen woorden die je nog niet kent. En om meer informatie over de grote mensenwereld tot je te nemen. Zoveel vragen en alle antwoorden kon je in één ruimte vinden, waar de eenhoorns rond sprongen en bloemetjes in je haar stopten. Als klein meisje vond ik de Bibliotheek magisch. Dat was ik even vergeten, tot ik er weer heen ging.

Welke bibliotheek bezocht jij vroeger? Ik ging naar de Bibliotheek in IJsselstein. Het was feest als ik weer naar de Bibliotheek mocht met vader en zusje. Nu moet ik wel zeggen dat ik een typische nerd was en mij het liefst verstopte in een fantasiewereld. Ik nam altijd het maximaal aantal boeken mee en dook avond na avond mijn eigen wereld in met een boek. Vooral boeken over paarden, vandaar die eenhoorns denk ik.

Dan is het toch jammer dat als je volwassen wordt je vaak al veel minder naar de bibliotheek gaat. Of eigenlijk helemaal niet. Waarom gaat dat gevoel weg om in alle rust lekker te willen snuffelen tussen de boeken en nieuwe verhalen te ontdekken? Drukke agenda’s, alles online, maar stiekem diep van binnen weet je dat dat niet hetzelfde gevoel gaat geven als fysieke boeken in je handen.

Nu ben ik dus een aantal weken geleden weer naar de Bibliotheek geweest. Al zodra ik in de Bibliotheek in Hoograven binnenstapte, voelde ik die rust die ik vroeger ook zo vond in de Bibliotheek. Ik had toevallig een volle boodschappentas bij me, dus kon maar drie boeken mee naar huis slepen. Maar ik ga weer terug. De reservering voor mijn volgende stapel heb ik alweer ingediend. Dus bij deze roep ik alle volwassen mensen van Utrecht en omstreken op, om eens naar de Bibliotheek te gaan. Roep dat oude gevoel weer eens op en neem de tijd om je handen langs alle boekkaften te laten gaan.

Bibliotheek Utrecht bestaat dit jaar 125 jaar. Een mooi moment om stil te staan bij de geschiedenis en onze rol in de maatschappij. Lees verder op de pagina 125 jaar Bibliotheek Utrecht.

Wie schrijft toch die blogs?

Ik ben Kim, ik werk als content marketeer, schrijf blogs voor verschillende websites, ben graag creatief bezig en dol op Utrecht. Eigenlijk kan ik niet stilzitten, maar als ik dat toch doe dan het liefst met een goed boek! Als kind was ik al dol op lezen en het is altijd mijn rustpunt geweest. Niets fijner dan opgerold in bed met een spannend boek de dag afsluiten. Vooral thrillers vind ik leuk om te lezen, maar lees sinds ik een boekenclub ben gestart eigenlijk van alles. Ik hoop met mijn blogs jou (meer) aan het lezen te krijgen!

• #blogger
  • #marketeer