Ti-ta tekenweer

Herfstvakantie Tekenfestival

zaterdag 19 t/m zondag 27 oktober

De blaadjes vallen van de bomen en buiten is het guur. Pak snel je potloden, want het is weer om te tekenen. Tijdens de herfstvakantie organiseert de bieb voor alle tekenfanaten een heus tekenfestival. En nog véél meer andere leuke herfstactiviteiten.

Mini-tentoonstelling Quentin Blake

• Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum zaterdag 19 t/m dinsdag 22 oktober
  • Centrale Bibliotheek woensdag 23 t/m zondag 27 oktober

‘De GVR’, ‘Matilda’ en ‘Sjakie’ (van de chocoladefabriek). Over heel de wereld kunnen kinderen en volwassenen ze wel uittekenen. Dat is onder andere te danken aan illustrator Quentin Blake. Kom naar de minitentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’. Met leuke vragen én tekenopdrachten. Niet alleen leuk voor kinderen! Dit is een reizende tentoonstelling van Huis van het boek.

Maak je eigen tekenrobot

Waarom zou je zelf tekenen als een robot het voor je kan doen?
Kom ’m bouwen bij het Lab, met een motortje en van verschillende
voorwerpen. Eerst leer je hoe je de tekenrobot laat bewegen. Daarna laat je hem een prachtige tekening voor je maken.

Tekenen met chocolade

Let op: uitzonderlijke uitvinder in de bieb. In de herfstvakantie leest
Willy Wonka voor uit ‘Sjakie en de chocoladefabriek’. Daarna ga je
tekenen met chocolade en snoepjes. Maak je eigen eeuwigdurende
waffelvullers, aflikbaar behangselpapier, kietelbrokken en kaakkleversmaken. Na afloop krijg je een glaasje opstijglimonade.