Het verhaal van......

Het verhaal van ...

Ben je gek op (auto)biografieën? Dan is onze lezingenreeks ‘Het verhaal van …’ wat voor jou. Elke maand vertelt een schrijver of journalist over de (auto)biografie die hij of zij schreef. Kom luisteren en stel al je vragen.

'In de man zit nog een jongen', Elsbeth Etty

Noem ‘De oude school’, ‘Deze vuist op deze vuist’ en ‘Ben Ali Libi’ en half Nederland weet: Willem Wilmink. Neerlandicus en journalist Elsbeth Etty dook in het leven van een van de meest geliefde dichters van Nederland, die naar eigen zeggen altijd elf jaar oud is gebleven. Voor ‘In de man zit nog een jongen’ sprak Etty bekenden en intimi over de demonen en zelfspot van Wilmink. Kom luisteren naar Etty en stel haar al je vragen over Wilmink.

Woensdag 8 mei Centrale Bibliotheek 

Je kunt deze avond bezoeken met je We Are Public pas
 

'De stad uit', Petra Possel

Na het overlijden van haar man besluit Petra Possel het roer drastisch om te gooien. Ze verhuist naar een voormalig walvisvaardersdorp aan het Friese IJsselmeer. In ‘De stad uit’ beschrijft ze met veel zelfspot hoe ze als stadse dame van middelbare leeftijd het platteland omarmt. Voor haar dorpsgenoten is ze onalledaags, en als er een nieuwe man over de vloer komt, gaat dat rap over de tong. Openheid is de beste verdediging, ontdekt Possel al snel. En zo ontwapent ze de Zwaluwman, de Sokkenvrouw en de rest van de ‘mienskip’. Kom luisteren naar Possel, en stel haar al je vragen.

Woensdag 12 juni Centrale Bibliotheek