Eerstvolgende Meet Up

Maandag 4 september 2017
Tegenlicht Meet Up: Ons dagelijks brood
Deze uitzending gaat over de zogenaamde Broodfondsen. Het zijn een soort ziektekostenverzekeringen voor ZZP’ers. Omdat een verzekering voor hen vaak te duur is, kun je samen een groep vormen, sparen en uitkeren als iemand het nodig heeft. Een aantal jaren geleden zijn de Broodfondsenmakers uit Utrecht, met dit initiatief begonnen en nu zijn er ruim 200 door heel Nederland. In de uitzending worden 3 groepen gevolgd bij hun soms lastige besluitvorming.

- 19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht aflevering van de avond ervoor
- 20.00 uur: start van de Meet up
- 21.30 uur: borrel en napraten

Wilt u graag meedoen? Klik dan hier om aan te melden voor deze en/of andere Meet Up avonden.

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie.

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlichtmeetuputrecht

Tegenlicht Meet Up 11 september

De weg naar vertrouwen
In deze uitzending wordt Edelman gevolgd, die de Edelmanbarometer heeft ontwikkeld. Uit de barometer van 2016 blijkt dat het verschil tussen burgers en elites is gegroeid in het vertrouwen in instituties, politici, en media. Hoewel de elites blijven geloven in de instituties en leiders, gelooft de 85% van de bevolking die daar niet toe behoort, er steeds minder in. Hoe komt dat en is er een weg terug naar vertrouwen.

Wilt u graag meedoen? Klik dan hier om aan te melden voor deze en/of andere Meet Up avonden.

Tegenlicht Meet Up 18 september

Laatste kans voor de Euro?
Maker Martijn Kieft reist met Maarten Schinkel (met wie hij ook De Geldscheppers maakte) naar Italië en andere landen over het vertrouwen in de Euro. Vragen die er aan de orde komen zijn: wat willen we eigenlijk met de Euro? Hoe willen we dat het werkt? Wat zijn de alternatieven voorde Euro? Wat zou het voor Nederland betekenen als de Euro valt?


Wilt u graag meedoen? Klik dan hier om aan te melden voor deze en/of andere Meet Up avonden.