VPRO Tegenlicht Meet Ups Utrecht

Maandag 11 november is weer de laatste Meet Up van het seizoen. In maart 2020 gaat het nieuwe seizoen van start en ben je van harte welkom bij de VPRO Tegenlicht Meet Up in de Centrale Bibliotheek.

VPRO’S Tegenlicht houdt al bijna twintig jaar de vinger voor je aan de pols. Praat mee over hoe politieke, economische, maatschappelijke, technologische en wetenschappelijke ideeën en trends onze samenleving beïnvloeden. Elke maandag na de uitzending ga je in gesprek met medebezoekers en deskundige gasten over wat de ontwikkelingen voor jou en Utrecht betekenen.

Meetup:

• 19.00 uur: Herhaling van de Tegenlicht uitzending (optioneel)
  • 19.45 uur: Pauze/inloop
  • 20.00 uur: Start van de Meet Up
  • 21.30 uur: Borrel en napraten

Toegang is gratis, wel graag even aanmelden.

Wil je graag meedoen? Klik dan hier om je aan te melden voor deze en/of andere Meetup avonden

Tegenlicht Meet Up 11 november

Matchmakers in migratie

Ondernemer Hamdi Ulukaya is een Turks-Koerdische migrant die de VS verovert met zijn yoghurtmerk Chobani door samen te werken met andere migranten. De manier waarop hij zijn zuivelfabriek runt, laat zien hoe bedrijven in de staat New York overleven dankzij de economische bijdrage van nieuwkomers. Ulukaya vervult daarmee een voorbeeldfunctie in het internationale bedrijfsleven.

Deze Tegenlicht Meet Up
Tijdens onze Meet Up ontmoeten we Nederlandse matchmakers die werkgevers en nieuwkomers - veelal statushouders - aan elkaar linken. Zij zetten zich in om meer vluchtelingen aan te nemen binnen een bedrijf of zij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om mee te kunnen draaien op de arbeidsmarkt. Hoe verloopt het matchmaken in Nederland? Wat komt er allemaal bij kijken en wat levert het op ? Praat daarover mee met onze gasten, betrokken bij de volgende organisaties:

• De vrijwilligerskoepel NOV ontwikkelde project Aan de slag waar in 27 gemeenten samenwerkingsverbanden zijn opgezet om AZC bewoners sneller te betrekken bij de samenleving
  • NewBees bereidt nieuwkomers, vluchtelingen, voor op een baan: op een plek in onze samenleving. We matchen nieuwkomers met traineeships bij lokale ondernemers en organisaties, waarbij talent en gelijkwaardigheid centraal staan.
  • In restaurant Syr werken vluchtelingen die affiniteit voor horeca hebben, samen met Nederlandse collega’s. Er worden kansen geboden op het gebied van opleiding en carrière.
  • New Dutch Connection biedt jonge asielzoekers kansen in de ToekomstAcademie. In modules van 12 weken maken jongeren kennis met verschillende bedrijven en beroepsgroepen en krijgen hierbij hulp van vrijwillige coaches en maatjes.

Wil je graag meedoen? Klik  dan hier om je aan te melden voor deze en/of andere Meetup avonden

Agenda Tegenlicht Meet Ups

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Nieuwsbrief ontvangen?

Elke week versturen we een nieuwsbrief met informatie over de komende Tegenlicht Meet Up. Daarin vind je de laatste informatie over de gasten die komen en de onderwerpen die in de Meet Up besproken worden. Wil je ook op de hoogte blijven. Schrijf je dan in voor deze speciale nieuwsbrief.

Nieuw: Kennisdossiers bij de Tegenlicht uitzendingen

Bij een aantal thema's van VPRO's Tegenlicht hebben we een kennisdossier samengesteld. Hieronder zie je de tot nu toe samengestelde kennisdossiers. Het kennisdossier geeft meer achtergrond bij een thema. Voor deelnemers aan de gesprekken en voor iedereen die zich wil verdiepen in het onderwerp. De etalage wordt steeds verder gevuld. En we staan open voor suggesties en commentaar. website@bibliotheekutrecht.nl