Let op deze activiteit is geannuleerd! In gesprek met Peter Verhelst

27 januari 2018, van 20:00 tot 22:00 | Centrale Bibliotheek

Kosten: Prijs lid en vrienden van het literatuurhuis: € 5.00 Prijs geen lid: € 7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze avond met Peter Verhelst is helaas geannuleerd.

Het thema van de week van de Poëzie 25 januari t/m 31 januari 2018 is: Theater met als motto “Uitstromend in het pluche van de zaal”.

Verhelst: ’Theater speelt zich niet alleen af in de schouwburg, maar ook op pleinen, op straat, in de slaapkamer. Overal waar de ene mens de andere tegen het lijf loopt en dat ene lichaam op dat andere lichaam reageert en er dus communicatie ontstaat, mogelijkheden, misverstanden, een dans, geluk en verdriet.
Deze avond treedt ook Else Kemps – winnares NK Poetry Slam 2017 – op en is er gelegenheid om te laten signeren.

Extra leuk: door de bibliotheek zweeft overal poëzie! Je ziet het pas als je de url intikt op je Smartphone. Een mooie manier om poëzie op een andere manier te ervaren!! Deze url staat op een kaartje dat je van ons krijgt en is ontworpen door SetUp!

Savannah Bay is aanwezig met een boekenstand. Je krijgt het Poëziegeschenk 2018 cadeau bij aankoop van €12,50 aan poëzie.
Reserveren: graag! Voor de 1e 10 mensen die zich aanmelden ligt er een poëzie poster klaar!

Over Peter Verhelst:
Peter Verhelst debuteerde in 1987 met de dichtbundel Obsidiaan. Nu, dertig jaar later, is hij een gevestigd dichter, romancier en als regisseur en schrijver verbonden aan het theaterhuis NTGent.

Hij ontving voor zijn werk verscheidene prijzen, waaronder De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F. Bordewijk-prijs voor zijn roman Tongkat (1999). Voor zijn poëzie won hij onder andere de Paul Snoekprijs, de Gedichtendagprijs, de Jan Campert-prijs, de Ida Gerhardt Poëzieprijs en maar liefst drie keer de Herman de Coninckprijs. Voor zijn jeugdliteratuur ontving hij de Boekenwelp, de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs en in 2009 de Gouden Griffel voor Het geheim van de keel van de nachtegaal!

Foto: Stephan van Fleteren

Vrienden van het Literatuurhuis krijgen dezelfde korting als leden van de Bibliotheek Utrecht. U kunt in dat geval een ledenkaartje kopen.