Babyboekenfestival (uitverkocht)

7 april 2019, van 10:00 tot 12:30 | Centrale Bibliotheek

Kosten: € 6,00 voor leden € 8,00 voor niet leden

Kom naar de vrolijkste baby- en dreumesbijeenkomst van Utrecht. Het Babyboekenfestival draait om vijf babyboekjes, uitgekozen door Hakim uit Sesamstraat. Bij ieder boekje hoort een workshop. Verhaaltjes lezen, muziek maken, dansen en bewegen – niks is te gek. En dan samen op de foto natuurlijk.

Workshops

Tijdens het festival zijn er 5 verschillende workshops die je met je baby of dreumes kunt volgen. Alle workshops worden meerdere keren gegeven. Stel dus je eigen festivalprogramma samen! Ook zijn er doorlopende activiteiten en kun je bijvoorbeeld samen met je kindje op de foto.

 1. Mina Muziek Theater
  Tijdens dit interactieve en sprankelende muziekconcert worden baby’s en dreumesen muzikaal geprikkeld en kunnen ze lekker luisteren naar het boekje ‘Tsjing Bam Boem’.
 2. Baby Sensory 
  Ga je wel eens met je kindje door je huis om hem/haar het verschil te laten voelen van een kussen, een muur, een pan? De dieren uit het boek ‘Ik voel, ik voel… een beer’ voelen ook allemaal anders. Beleef samen het boek d.m.v. creatief spel, beweging en muziek.
 3. KinderTheater Simone & MIrthe
  In deze theaterworkshop gebaseerd op het boekje ‘Kiekeboe’ gaan de allerkleinsten en hun ouders lekker kiekeboe spelen: kijken, voelen, zingen en bewegen!
 4. Peuterstapjes 
  In deze dansworkshop over het boekje ‘In het bos’ ga je lekker bewegen op leuke muziek. Je begint zittend bij papa en/of mama, gaat staan, klappen en dansen! We eindigen met bellen blazen!
 5. Helga Huisjes 
  Sta je met je kindje wel eens stil bij alle geluiden en bewegingen die je kunt maken? In het boekje 'Een kusje van kleine vis’ komen er heel wat voorbij. Beleef samen het boekje met instrumenten, liedjes, versjes en bewegingen, zowel in de bibliotheek als na afloop thuis met het liedjesblad!

 

De 5 gekozen boekjes met daarbij de opmerkingen van Hakim

 • Een kusje van kleine vis – Lucy Cousins /Hakim: ‘Een boek dat beweegt!’
 • Tsjing Bam Boem – Frederic Stehr / Hakim: ‘Al bij het lezen van de eerste pagina, wil je dansen.’ 
 • Kiekeboe – Giuliano Ferri /Hakim: ‘Baby’s zijn dol op kiekeboe-spelletjes.’
 • Ik voel, ik voel… een beer – Xavier Deneux /Hakim: ‘Een boek moet je lezen, maar dit boek kun je voelen!’
 • In het bos – Ingela P. Arrhenius /Hakim: ‘Heb je niemand om mee te spelen? Speel dan met dit boek!’