Expositie: Schilderijen van Alok Blondé

30 maart 2019 t/m 30 juni 2019 | De Bibliotheek Vleuterweide

Kosten: gratis tijdens openingtijden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Alok wil mensen met een handicap inspireren om te blijven zoeken naar oplossingen

Handen, 2013, acryl op papier
Drie handen houden samen een briefje vast waarop een onleesbare tekst staat geschreven. Kunnen we de mysterieuze boodschap ontcijferen?

De motorische handeling die we op het schilderij van Alok Blondé (1986) zien is voor ons vanzelfsprekend. Maar voor Alok niet. Geboren in India en opgegroeid in het zuiden van Limburg, verhuisde Alok op negentienjarige leeftijd naar het bruisende Utrecht om psychologie te studeren. Op een mooie zomerdag in 2010 zwom hij in een meer. Vol enthousiasme dook hij in het ondiepe water, waarbij hij zijn nek brak. Dit levensveranderende ongeluk veroorzaakte een hoge dwarslaesie. Alok kan een groot gedeelte van zijn lichaam niet meer bewegen en voelen, waaronder zijn armen en handen.
Ondanks zijn beperkte arm- en handfunctie schildert Alok met acryl-, olieverf en ecoline op papier en doek. Hij maakt intuïtieve schilderijen, abstracte, kleurrijke werken, maar ook figuratieve voorstellingen.

Alok wil mensen met een handicap inspireren om te blijven zoeken naar oplossingen. “Ik wil mensen motiveren om zoveel mogelijk uit hun leven te halen”. Het is bijzonder dat Bibliotheek Vleuterweide hem de kans biedt zijn kunst aan een breed publiek te laten zien.