Festival Europa

18 mei 2019, 19:30 t/m 19 mei 2019, 01:00 | TivoliVredenburg

Kosten: €14,50

Hoe kun je je nou beter voorbereiden op Europese Verkiezingen, dan met een drankje in je hand? Kom vijf dagen voor het stemmen naar Festival Europa. Na de korte colleges, interviews, lijsttrekkersdebatten, optredens en experimenten weet jij op 23 mei precies welk vakje jij rood kleurt in het stemhokje.

Een paar bevestigde namen tot nu toe: schrijver Leonard Pfeijffer, schrijver en oudpoliticus Jan Terlouw, theatermakers Marjolijn van Heemstra en Lucas de Man en fake-news expert Madeleine de Cock Buning.

Human Library: Leen een mens

Beetje klaar met boeken lenen? Leen dan eens een mens! Bibliotheek Utrecht organiseert samen met Europe Direct de Human Library tijdens het Festival Europa. Dit is je kans om te ontdekken dat mensen meer zijn dan je op basis van hun uiterlijk, afkomst, seksuele geaardheid of levensstijl misschien zou verwachten. Reken af met stereotypen en vooroordelen. Zien we je in TivoliVredenburg?

Reserveren doe je hier

Op maandag 20 mei in de Centrale Bibliotheek: Ik stem deze keer EU

Lezing en quiz
Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen voor het Europees Parlement. Maar wat doet dat parlement eigenlijk? En wat betekent dat voor Nederland? Wist je bijvoorbeeld dat bijna 70% van onze Nederlandse wetten door het Europees Parlement worden bepaald? Historica drs. Liane Vissers van ’t Hof legt het je haarfijn uit tijdens de lezing, en test met 10 quizvragen jouw kennis van de EU. Ook vertelt ze je welke invloed jij kunt hebben op de Europese politiek. Wedden dat je hierna gaat stemmen?

Lees er meer over