Muziek op schoot

18 december 2019, van 11:00 tot 11:45 | Elke week | Centrale Bibliotheek

Kosten: € 80,- voor leden/ €100,- voor niet leden dit is voor 8 bijeenkomsten van 45 minuten voor 1 kind en 1 begeleider

Cursus van 8 bijeenkomsten voor kinderen van 2-4 jaar.

‘Hallo, hallo, wat leuk dat jij er bent!’, zingt juf Conny je toe. Muziek op Schoot gaat over alles wat je meemaakt thuis. Opruimen, tandenpoetsen en naar bed gaan, waren nog nooit zo leuk. Vooral omdat je ook lekker in de rondte draait en muziek met heel veel instrumenten maakt. Samen met opa, oma, papa of mama. Verzorgd door deMuziekFabriek Utrecht.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 45 minuten. Dit kost € 80,- voor leden en € 100,- voor niet leden. De prijs is voor 1 kind met 1 begeleider. 

Cursusdata zijn: 11 en 18 december, 8, 15, 22 en 29 januari en 5 en 19 februari (let op dan is de cursus eenmalig in de Bibliotheek Tuinwijk)

Muziek op schoot: Interview met juf Conny

1. Even voorstellen: Wie ben jij en wie is Klavertje Koe?

Ik ben Conny de Vries en ik geef al zo'n 15 jaar Muziek op Schootlessen. De laatste jaren gaat Klavertje Koe met me mee. Een handpop met een echte koebel en alle peuters mogen, als ze dat willen, aan het begin en aan het eind van de Muziek op Schootles even aan haar belletje rinkelen. Klavertje en ik zijn dol op muziek maken, zingen, dansen en allerlei spelletjes doen. Ik speel op mijn ukelele of gitaar maar trek af en toe ook mijn accordeon uit de kast. Voor de kinderen heb ik altijd muziekinstrumenten bij me die bij hun leeftijd passen. Dan kunnen we lekker samen muziek maken.

2. Naar welke les of welk liedje kijk je het meeste uit het komende seizoen?

Natuurlijk het begroetingslied waarbij ik, samen met Klavertje, iedereen persoonlijk even toezing. Daarnaast vind ik het heerlijk om activiteiten te doen en liedjes te zingen die echt bij het seizoen passen. Zo zullen we het liedje "Eekhoorn met je lange staartje" zingen. En als er overal weer kastanjes zijn, dan gaan we daar muziek mee maken. Het slaapliedje "Alle dieren slapen" van Klavertje Koe is altijd favoriet en zullen we zeker ook zingen. Wil je het liedje nu al luisteren? Dan kan. Op de website van Klavertje Koe kun je zo vaak luisteren als je wilt. 

3. Hoe vind je het om in de bibliotheek de cursussen te gaan geven?

Dat lijkt me heel ideaal voor de kinderen, omdat ze eerst muziek komen maken en daarna nog rond kunnen neuzen tussen alle boeken in de bibliotheek. Zo wordt het een hele gezellige ochtend. Ik vind het fijn om in de collegezaal ruimte te hebben om samen muziek te maken en te dansen.

4. Wat is je favoriete (kinder)boek en waarom?

Haha, de boeken van Klavertje Koe natuurlijk 🙂. Inmiddels zijn er al weer twee delen en deel drie ben ik aan het maken. Het zijn muzikale prentenboeken met op elke dubbele pagina een vrolijke tekening over een lied met een versje erbij. In elke tekening heeft Klavertje Koe zich verstopt. Ik ben dus dol op prentenboeken maar stripboeken vind ik ook leuk. Als kind heb ik alle Kuifjeboeken stuk gelezen.

Muzikale groeten

Conny de Vries en Klavertje Koe

www.klavertjekoe.nl