Poëziefeest (geannuleerd)

3 februari 2019, van 12:00 tot 13:30 | Centrale Bibliotheek

Kosten: € 5,00 lid € 7,50 niet-lid

Maak de dichter in jezelf wakker

Wil je leren dichten als Deelder of rappen als Ronnie Flex? Dan is het poëziefeest tijdens de Poëzieweek iets voor jou. De ochtend start met een warming-up van kinderboekenschrijver Koos Meinderts en zijn muzikale maatje Thijs Borsten. Daarna ga je zelf aan de slag tijdens een van de dichtworkshops. En je ouders? Die stuur je op ontdekkingsreis in de poëzietuin.

Let op: Deze 2e sessie van het Poëziefeest gaat niet door

De 1e sessie om 10 uur gaat wel gewoon door, koop daarvoor hier je kaartje.

Koop snel kaartjes en meld je op 3 februari in de Centrale Bibliotheek. Daar kies je dan uit één van onderstaande workshops.

Workshop Beeldsonnetten

Ted van Lieshout
Dichten mag dan leuk zijn, makkelijk is het niet. Gelukkig zeggen beelden meer dan duizend woorden. Met (woord)kunstenaar Ted ga je aan de slag met een fietssonnet, mobieltjessonnet of boekensonnet. Jij mag kiezen, het kan alles zijn. Je gaat naar huis met je eigen beeldsonnet. 

Workshop Dichten met je zintuigen

Fabien van der Ham
Schrijfster Fabien zet je ogen, oren, neus, mond en vingers eens goed aan het werk. Ze vraagt je om geheimzinnige dingen te eten, maar dan wel met verschrikkelijk veel aandacht. Te spelen met geluiden. En eens echt goed te kijken. Daarna begin je aan je eigen stapelgedicht, een knallend geluidengedicht, een microscopisch kijkraadsel of een high-five-handengedicht. Om mee naar huis te nemen.

foto: Sylvia Gemmes

Workshop Maak je eigen gorgelrijm en gorgelmormel

Ik ben de blauwbilgorgel,
Mijn vader was een porgel,
Mijn moeder was een porulan,
Daar komen vreemde kind’ren van.
Raban! Raban! Raban!
C. Buddingh

Inge van Wijgerden & Bertine Termeer
Met schrijfcoaches Inge en Bertine ga je aan de slag met je eigen gorgel. Schrijf een gorgelrijm en geef jouw gorgel zijn eigen naam. Om mee naar huis te nemen.

Poëzietuin voor volwassenen

Terwijl de kinderen hard aan het werk zijn, speel jij in de poëzietuin. Overal vind je er gedichten. In vier Poëzie Palen en de Foon, een ouderwetse draaischijftelefoon. Ook staat een kast vol met poëzie voor je klaar, om lekker in te bladeren en lezen. Bij Poetic Chill laat je de gedichten in je oor fluisteren. Liever zelf dichten? Bij de Schrijftafel staat een typemachine voor je klaar.