Tegenlicht Meet Up

15 april 2019, van 19:00 tot 22:00 | Centrale Bibliotheek

Kosten: gratis wel graag aanmelden

Eigen handel eerst

Deze meet up is verplaatst naar 15 april 2019

Brexit is chaos. En Trump is gek. In de verslaggeving rond de politiek van de Amerikaanse president Trump en de aanstaande Brexit op 29 maart worden vooral de puinhoop en de leugens benadrukt, terwijl de hoofdrolspelers worden afgedaan als charlatans.
Maar we zijn twee jaar verder en the Donald en de Brexit trekken nog steeds alle aandacht, en houden brede politieke steun. Hoe kan dat? Is er een logica achter de Trumponomics en wat zijn de economische beweegreden achter Brexit? Centraal daarbij is de rol van handelsakkoorden, als de motor van een nieuwe wereldorde. Welke strategie is het slimst ten opzichte van de nieuwe economische grootmacht China? En kan aan het eind van de hyperglobalisering een nationalistische strategie niet ook het begin zijn van een eerlijkere en meer gelijke samenleving? Waarom laten progressieven de politiek-economische kolen uit het vuur halen door conservatieve rauwdouwers? Kunnen zij niet de controle terugpakken, in dienst van het ‘eigen volk’?

  • 19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht aflevering van de avond ervoor
  • 20.00 uur: start van de Meet up
  • 21.30 uur: borrel en napraten

Wilt u graag meedoen? Klik dan hier om aan te melden voor deze en/of andere Meet Up avonden

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO, met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie.

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlichtmeetuputrecht