Verhalengala op reis door Stadsschouwburg Utrecht 6+

13 oktober 2019, van 14:30 tot 17:00 | Stadsschouwburg Utrecht

Kosten: € 12,50/ €10 voor iedereen tot 18 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ga samen met de Bibliotheek Utrecht en de Utrechtse Kinderboekwinkel mee op reis door de Stadsschouwburg Utrecht. De reisleiders wachten op je in de vertrekhal en nemen je mee naar uithoeken waar je nog nooit bent geweest.

Je komt bijzondere mensen tegen met die je iets vertellen of toezingen zoals meesterverteller Sahand Sahebdivani, auteur Jozua Douglas en muzikant Jeroen Schipper. Na deze avonturen is er nog alle tijd om lekker te swingen in de disco, een mooi boek te scoren in de stand van de Kinderboekwinkel en je eigen knutsel te maken als herinnering aan deze reis!

Iedereen in het publiek krijgt een (origami)duif. Als je deze openvouwt, staat er een boodschap in codetaal. Lukt het jou om de code te ontcijferen?

Programma:

  • Vanaf 14.00 uur Inloop in Mevrouw Dudok
  • 14.30 – 16.30 uur Verhalenreis
  • 16.30 – 17.00 uur Lekker knutselen in Mevrouw Dudok
  • 16.30 – 17.00 uur Disco in Hekmanfoyer

Over de meestervertellers

Sahand Sahebdivani
Sahand was nog maar drie jaar toen hij tijdens de Irak-Iranoorlog door de bergen moest vluchten. Over zijn vlucht schreef hij het kinderboek ‘Nachtreis’. Bekijk tijdens het gala zijn voorstelling in de grote zaal.

Jeroen Schipper
Jeroen reist met zijn gitaar over land, door de lucht en op zee. Maar vooral door zijn fantasie. Zijn vrolijkste reisliedjes maakte hij voor zijn voorstelling ‘Uit de Bocht’.

Jozua Douglas
De populaire schrijver Jozua Douglas is o.a. bekend van de boekenserie Costa Banana. Tijdens het gala leest hij voor uit ‘Pech onderweg’.

Gebroeders Leeuwenhart
Bijna vijftig jaar geleden schreef Astrid Lindgren het ontroerende ‘Gebroeders Leeuwenhart’. Een tijdloos verhaal over twee broers die samen dromen over een fantasiewereld waarin ze spannende avonturen beleven. Jeugdtheater NTjong maakte er een voorstelling van.