Young Adult Leesclub - The Hate You Give

19 juni 2019, van 16:30 tot 18:30 | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Kosten: gratis wel aanmelden via formulier

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een verhaal dat je gelezen moet hebben!

Je beste vriend, neergeknald voor je ogen. Door de politie. Ook al was hij onschuldig. Het overkomt Starr in The Hate U Give. Wat zou jij doen?
The Hate U Give is hét Young Adult boek van dit moment en ook de film is een groot succes. Heb jij het boek gelezen of vond je de film te gek? Kom dan naar de eerste Young Adult leesclub in Bibliotheek Leidsche Rijn centrum en praat mee over vooroordelen, discriminatie en natuurlijk wat je van het boek en de film vond.
Heb je het boek nog niet gelezen? De eerste 5 aanmeldingen krijgen het boek cadeau (alleen als je in Utrecht woont)! Natuurlijk is het ook te leen in de bibliotheek.
Starr Carter ziet hoe haar haar vroegere beste vriend Khalil voor haar ogen doodgeschoten wordt door een politieagent. Khalil deed niets verkeerd en had geen wapen. Ze probeert door te gaan met haar leven, maar wordt verscheurd door de twee werelden waarin ze leeft: in haar armoedige buurt en op de dure particuliere school waar ze naartoe gaat. In haar buurt breken rellen uit door de dood van Khalil, die in de media een drugsdealer wordt genoemd. Starr moet beslissen: blijft ze stil om zichzelf te beschermen, of komt ze voor haar vriend in actie om zijn naam te zuiveren?

Voor iedereen van 14 - 18 jaar

Beste boek voor jongeren 2018

The Hate U Give werd door een jongerenjury geselecteerd uit vijf vertaalde boeken. De tien jongeren waren het er unaniem over eens: The Hate U Give moest winnen.

The hate u give

Angie Thomas

Starr Carter (16, ik-figuur) gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee werelden loopt op als Starr getuige is van een schietincident...

Bekijk dit boek

Wat doe je in de young adult leesclub?

In de Young Adult Leesclub praat je samen met andere jongeren over dé boeken van dit moment. Het liefst lees je het boek (en/of bekijk je de film) voorafgaand aan de leesclub. De volgende leesclubs zijn op:

  • 25 september Een weeffout in onze sterren – John Green
  • 6 november De belevenissen van een muurbloem – Steven Chbosky
  • 18 december Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld - Becky Albertalli

De leesclub is altijd van 16.30 - 18.30 uur in de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum