Door en voor Utrechters

Resultaat 1 - 10 (van 11)

• 21 jan t/m 02 feb Poëtische blik van Studio Barracuda Bekijk details

21 januari 2023 t/m 2 februari 2023 | Bibliotheek Neude - kijkkast eerste etage kids 8-12

Het werk in de kijkkast is gemaakt door Studio Barracuda, een collectief van vier bevriende jonge illustratoren uit Utrecht. Samen delen ze een atelier waar ze elkaar kunnen inspireren.

• 24 jan t/m 05 feb Ik weet niet eens hoe je heet Bekijk details

24 januari 2023 t/m 5 februari 2023 | Bibliotheek Neude - Tentoonstellingswand en Literatuurkamer 2e etage

Meer dan 80 Utrechtse dichters verzameld. Presentatie van het Utrechts Stadsdichtersgilde in het kader van de Poëzieweek.

• wo 08 feb Comedy Writers Club Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Neude | Laboratorium

Een writers club speciaal voor Utrechtse comedians. Om samen te schrijven, stukken op elkaar uit te proberen en feedback te krijgen. Georganiseerd door Rowen de Heij (die toevallig ook in de bieb op de Neude werkt).

• zo 12 feb Boekpresentatie ‘Leve de lijntjes’ (10+) met Monique Hurkmans en Brigida Almeida Bekijk details

Van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Neude - Tribune

Brigida Almeida (1962) is kunstenaar, illustrator en performer. Ze creëerde onder meer de Sesamstraatfiguren Kaas en Koos en Strandjutter Bwana. Monique Hurkmans (1962) is schrijver, redacteur en boekverkoper. Eerder publiceerden zij samen Vallende veertjes (2020). En nu is hier het tweede boek Leve de lijntjes.

• do 16 feb Haikukern Utrecht Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Neude | Podium

Hou je van haiku (of wil je deze Japanse dichtvorm leren kennen) en vind je het leuk om samen te schrijven en je werk te delen? Dan ben je van harte welkom bij de haikukern in Utrecht, elke derde donderdag van de maand om 19:30 uur in Bibliotheek Neude.

• di 21 feb Fellow Feminists Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Neude - Podium

Zou je de wereld een stukje mooier willen maken? En met anderen willen spreken over intersectioneel feministische zaken? Kom dan naar Fellow Feminists’ meeting. We zijn er om te verbinden en inspireren. Fellow Feminists is er voor iedereen: m/v/x

• wo 22 feb Comedy Writers Club Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Neude | Laboratorium

• wo 22 feb Het Filosofisch Spreekuur met Ernst Meijer Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Neude | In een nisje in de Grote hal.

Ga in gesprek of luister mee tijdens Het Filosofisch Spreekuur. Samen met filosoof Ernst Meijer van de Utrechtse Filosofische praktijk Kom Denken keer je jouw gedachten binnenstebuiten. Je ervaart hoe filosofie je kan helpen om met ingewikkelde vragen waar je in het dagelijkse leven tegenaan kan lopen.

• zo 12 mrt Boekpresentatie ‘Fakha op het banket van de mannen’ door Mehrnaz Salehi Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Neude | Tribune

‘Fakha op het banket van de mannen’ is het nieuwste boek van Mehrnaz Salehi, auteur uit Utrecht. Tijdens de boekpresentatie geeft de auteur een inleiding over haar werk, haar eerdere boeken en uiteraard ook over haar nieuwste boek. Salehi zal enkele fragmenten in het Perzisch en in het Nederlands voorlezen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de pianisten Hamid Tabatabaei, Frank de Koning en Bam Commijs. Aan het einde is er tijd om vragen te stellen.

• za 18 mrt Te gast in de bieb: ligconcert 'Best of Einaudi' Bekijk details

Van 21:30 tot 23:00 | Bibliotheek Neude | Grote hal

Kom naar het ligconcert van het Theaterkantoor in de Grote hal van bieb Neude. Zoek een plekje, en geniet van de klassieker Best of Einaudi. Uitgevoerd door pianist Jeroen van Veen. Door de indrukwekkende parabool-vormige bogen van de Grote hal heb je een unieke akoestiek en daarmee een onvergetelijke muzikale beleving te pakken.

Paginanavigatie