Tentoonstellingen

Hier vind je een overzicht van alle tentoonstellingen in de verschillende vestigingen van de Bibliotheek Utrecht

 • Tentoonstelling De industrialisatie van het Merwedekanaal (1914-1954) Bekijk details

  1 september 2021 t/m 30 september 2021 | Bibliotheek Hoograven

  Fototentoonstelling van De Historische Kring brengt voor het eerst in beeld hoe de polders van het later genoemde Kanaleneiland een enorme golf te verwerken kregen van industrieën en overige bedrijvigheid. Tegelijk met de bouw van Rivierenwijk en Dichterswijk kregen de uitgestrekte weilanden aan de westkant van het Merwedekanaal (geopend 1892) nieuwe eigenaren.

  01 sep t/m 30 sep

 • Tentoonstelling: Vrouwen die muren afbreken Bekijk details

  1 september 2021 t/m 30 september 2021 | Bibliotheek Kanaleneiland

  Tien portretten én verhalen van Utrechtse vrouwen die figuurlijk muren af durven te breken. De foto’s zijn gemaakt door onafhankelijk fotojournalist en multimediamaker Ilvy Njiokiktjien. Zij won al veel prijzen waaronder twee awards bij World Press Photo en werd in 2013 benoemd tot eerste Fotograaf des Vaderlands. In 2014 won ze als eerste vrouwelijke fotograaf de Zilveren Camera. Het idee en de teksten rond de tentoonstelling zijn van Véronique Konings.

  01 sep t/m 30 sep

 • Cursussen in de Kijkkast Bekijk details

  2 september 2021 t/m 1 november 2021 | Bibliotheek Neude | tijdens openingstijden

  Nieuw schooljaar, tijd voor een nieuwe cursus! De partners van de bieb verzorgen dit najaar cursussen vol creativiteit, muziek of techniek. In de Kijkkast van bibliotheek Neude op de jeugdafdeling 8-12 jaar laten de cursusaanbieders zien met welke materialen ze werken, welke boeken er gebruikt worden en wat de nieuwsgierige deelnemers gaan ontdekken.

  02 sep t/m 01 nov