Het leven in tekeningen, een ode aan het alledaagse

9 december 2022 t/m 6 januari 2023 | Bibliotheek Neude - Tentoonstellingswand 2e etage

Kosten: Gratis, tijdens openingstijden

In meer dan 800 tekeningen verdeeld over 11 schetsboeken heeft Laura Meijer haar dagelijks leven in en rondom Utrecht vastgelegd. Het begon met een tekening van het avondeten, erwtensoep, op 30 september 2018 en het werd een groot project met bijna dagelijkse tekeningen die werkten als houvast en positief moment in soms donkere dagen.

Van een regenachtige Oudegracht of Amelisweerd in de sneeuw, tot de groenten die ze ’s avonds at. Het is een viering van de omgeving en een ode aan de kleine momenten in het leven.

Stap in Laura’s leven en zie via dit nog lopende tekendagboekproject dat er schoonheid te vinden is in alledaagse momenten. Laura’s werk nodigt uit tot een open blik en aandacht voor het hier en nu.

Meer over Laura
In deze tentoonstelling wordt een greep uit de tekeningen tussen 2018 en nu getoond, eigenlijk een greep uit de afgelopen vier jaar van Laura’s leven. ’Het is best spannend en kwetsbaar om mijn leven zo op de muren van de bibliotheek te laten zien, maar ik hoop dat mensen plekken herkennen en zich geïnspireerd voelen’ vertelt Laura.

De tekeningen zijn bewust in A6-formaat, gemaakt in een klein boekje dat je zo meeneemt en waar je snel iets in kunt vastleggen. Ook zijn ze altijd getekend vanuit de losse pols. Utrechters zullen de Oudegracht herkennen, de Beyerskameren in de Lange Nieuwstraat, maar ook koffietentjes in de stad en Amelisweerd. Gedurende de vier jaar verandert ook de vorm van de tekeningen. Het medium verandert van aquarelverf naar mixed media (o.a. gouache, potloden, waskrijt, stift) en de stijl wordt losser.  De volledige collectie is te zien op instagram.com/lauradrawsdaily. Zie ook lauradrawsdaily.com.