Chillen met Erfgoed in de Kijkkast

26 augustus 2022 t/m 18 september 2022 | Bibliotheek Neude - jeugdafdeling 8-12 | tijdens openingstijden

Kosten: gratis

Bekijk de kunstwerken van het project ‘Chillen met Erfgoed’ van groep 7 en 8 van basisscholen de Pijlstaart, de Nieuwe Regentesse en de Jazzsingel over Utrecht in de toekomst.

Groepen 7 en 8 van de Pijlstaart, de Nieuwe Regentesse en de Jazzsingel gingen op onderzoek naar het verleden van Utrecht. Erfgoed experts bezochten de klas en kinderen bezochten Domunder. Ken jij het verhaal van de grote storm al? En van de stad? Na al dat graven in de geschiedenis van Utrecht werd het tijd om vooruit te kijken. Begeleid door kunstenaars van stichting Kopa werd Utrecht over 100 jaar en wensen voor de stad verbeeld. Die kunstwerken kan je nu bekijken in de Kijkkast van Bibliotheek Neude. Neem je smartphone mee, scan de QR code en luister naar de verhalen die er bij horen.Tijdreizen vanuit het hier en nu. Wat ik vandaag doe, is de geschiedenis van morgen. Dus, met wat ik vandaag doe, maak ik een beetje toekomst. We zijn ook benieuwd wat jouw droom voor de stad is! Schrijf of teken het in het gastenboek, dat ligt voor je klaar.

Over Chillen met Erfgoed

Chillen met erfgoed is een project in 5 sessies voor groepen 7 en 8 in Utrecht. Leerdoelen van geschiedenis, burgerschap en kunstzinnige vorming komen in deze workshops bij elkaar. Zo vieren we samen 900 jaar Utrecht. Chillen met Erfgoed is een project van Kopa in samenwerking met DOMunder.