Knuffel | Hug | 拥抱

10 september 2022 t/m 30 oktober 2022 | Bibliotheek Neude - 2e etage, op het raam naast de tentoonstellingswand

Kosten: gratis | tijdens openingstijden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kunstenaar Ying Yi Wu toont de kracht van kwetsbare droogbloemen. Knuffel is de universele lichaamstaal om elkaar te troosten en te groeten. Knuffel is wat we op dit moment dringend nodig hebben. Het geeft ons direct energie om met moeilijke situaties om te gaan en onze goede aandacht voor elkaar te delen. Maar hoe zit het met jezelf knuffelen?

Heb je ooit de verhalen van 'knuffel' gemaakt van gedroogde bloemen gezien?
De gedroogde bloemen blijven anders van kleur dan de levende, maar de geur blijft behouden op een subtiele manier. Het is Ying Yi's manier om de natuur te behouden, om de tijdige bloemen tot een tijdloos wezen te maken. Om de betekenis van bloemen in een andere vorm en omgeving vast te houden.

Laat je verrassen door de kracht van kwetsbare droogbloemen!

Za 17 september: opening en theeceremonie

Ontmoet Ying Yi Wu op zaterdag 17 september bij de opening en theeceremonie. De opening zal van 13.00 – 14.00 uur zijn en de theeceremonie van 15.00 – 20.00 uur in het Podium, op de 2e etage van Bibliotheek Neude. Volg Ying Yi Wu op Instagram of bekijk haar kunst op www.yingyi.art. Meer informatie over de kunstenaar vind je via deze link. De tentoonstelling is onderdeel van de kunstroute Carefull door Art Utrecht.

_______

(English)

Ying Yi Wu is an interdisciplinary artist that works in the field of performance art and visual art. Working with movement and all the senses, she pursues a research-based practice that manifests in a range of media, from visual arts, dance-theater performances, and scenographic happenings to immersive installations. In her perception, the world is a constant movement between what is present and what is implied but absent. Her visual artworks take on an unconventional perspective of rituals. She finds her source of inspiration in nature, in Chinese mythology, and in the human body. Ying Yi has roots in China and graduated with Master of Arts in Fine Art and Design - Scenography at HKU (Hogeschool Voor de Kunsten Utrecht) in 2018.