Straatmuziek in de Kijkkast

20 mei 2021 t/m 11 juli 2021 | Bibliotheek Neude | tijdens openingstijden

Kosten: gratis

Museum Speelklok laat in de Kijkkast van bibliotheek Neude op de jeugdafdeling 8-12 jaar (historische) foto’s, onderdelen van een draaiorgel, mini-versies van een orgeltje en het mascotte orgelaapje Toon zien. Kom je snel kijken?

Elke zaterdag speelt het draaiorgel vrolijke deuntjes op de grachten. Vroeger zag je heel veel draaiorgels door de straten gaan. Mensen kwamen erop af en dansten en zongen uit volle borst mee. Kinderen keken vol verbazing naar de mooie krullen en versiersels. Heel vroeger waren er ook zangers met een orgeltje op hun buik. Vaak hadden ze een levend aapje bij zich om het publiek te vermaken.

Lees meer over de tentoonstelling Straatbeeld op de website van Museum Speelklok.

In samenwerking met:

• Bekijk details van