Koko ni iru (ik ben hier)

1 oktober 2022 t/m 11 november 2022 | Bibliotheek Neude | Tweede etage

Kosten: gratis | tijdens openingstijden

Een tentoonstelling van verschillende Japanse memorabilia en bijbehorende verhalen van Japanners die leven in Utrecht, het resultaat van een uitgebreid sociaal en artistiek onderzoekproject door de artistiek leiders van JACCU.

KOKO NI IRU betekent ‘Ik ben hier’ in het Japans. Met dit project will JACCU de deuren openen naar de kleine maar veelzijdige Japanse gemeenschap in Utrecht met hun eigen waarden en cultuur, laten zien hoe ze hier leven en deel uitmaken van de Nederlandse samenleving. Wat maakt dat een Japanner zich thuis voelt in Utrecht? Hoe maken Japanners Utrecht tot hun thuis? 

De tentoonstelling is te zien op de tweede etage. Vanaf 1 oktober t/m 11 november in literatuurkamer en op afdeling spannend (tussen de boeken). Vanaf 24 oktober t/m 11 november op de grijze wand naast de afdeling spannend.   

Interviews Hoko ni Iru

Japanse inwoners van Utrecht worden tijdens de tentoonstelling live geïnterviewd. Tijd: 17.00-17.30 uur. Bij de Tribune op de begane grond op 7, 14, 21, 28 oktober en 4 november. Op deze dagen voorafgaand een rondleiding door de tentoonstelling van 16.00 tot 17.00 uur, verzamelen op 2e etage bij de klantenservicebalie. Op 11 november op de 2e etage, podium literatuurkamer. Gratis bij te wonen.