Boekenclubs

in Bibliotheek Neude

Lees mee!

Met de opening van de nieuwe centrale Bibliotheek aan de Neude gaan een aantal nieuwe en oude boekenclubs van start. Er is voor iedereen wat wils. Lees recente boeken met Alma Mathijsen bij De Leuke boekenclub, lees met journalist Roos Schlikker bij Roos' Boekenclub. Ben je jong en lees je graag? Dan is de Young Adult Leesclub misschien wat voor jou.

Praktische informatie

De boekenclub bijeenkomsten in de Neude beginnen weer in juni, online gaan ze ook door. Meld je aan voor de facebookgroepen en beluister de podcasts. Vanaf juni kun je terecht voor een bijeenkomst. Meedoen is nu gratis, je kunt een boek lenen via de bieb, of zelf kopen (via De Utrechtse Boekenbar). Meedoen en lenen via de bieb en heb je geen Facebook? Stuur dan een mail naar Teddy Tops.

Stuur een mail

Data en tijden van alle boekenclubs

 • De Leuke Boekenclub Tim van den Hoed & Alma Mathijsen

  Lees en bespreek recente boeken met schrijver Alma Mathijsen, boekenverkoper en -tipper Tim van den Hoed van de Utrechtse Boekenbar, en programmamaker Teddy Tops.

  Van 19:30 tot 21:30

  Bibliotheek Neude - Collegezaal

  di 23 jun

Roos' Boekenclub

De nieuwe aflevering (#2) van Roos Schlikker’s boekenclub staat online! We lazen Dimitri Verhulst - Onze Verslaggever in de Leegte. Neem ook deel aan de leesclub, lees mee en deel je mening met ons via de Facebook-groep.

Beluister de podcast van de eerste Roos' Boekenclub, geleid door journalist en schrijver Roos Schlikker. We lazen De Zwarte Schuur van Oek de Jong.

 • Zwarte schuur

  Oek de Jong

  Een dramatische gebeurtenis in zijn jeugd blijft een kunstenaar zijn hele leven achtervolgen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zwarte schuur

 • Onze verslaggever in de leegte

  Dimitri Verhulst

  Dagboekschetsen van een schrijver die te veel drugs en drank gebruikt, een ramp is voor zijn omgeving en zich daar belabberd bij voelt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Onze verslaggever in de leegte


De Leuke Boekenclub

De tweede bijeenkomst van De Leuke Boekenclub van Tim en Alma. Deze editie bespreken we Welkom in het rijk der zieken van Hanna Bervoets.

Meedoen? Meld je dan aan voor de Facebookgroep.

 • Welkom in het rijk der zieken

  Hanna Bervoets

  Als een man na een bezoek aan een kinderboerderij besmet is geraakt met het Q-koortsvermoeidheidssyndroom brengt zijn verslechterde gezondheidstoestand hem in het Rijk der Zieken.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Welkom in het rijk der zieken

Vele vreemde vormen

Een podcast van De Leuke Boekenclub met Tim van den Hoed (De Utrechtse Boekenbar), schrijver Alma Mathijsen en programmamaker Teddy Tops. We lazen Vele Vreemde Vormen van Tom Hofland.

 • Vele vreemde vormen

  Tom Hofland

  Een jonge Antwerpse privédetective reist met zijn nieuwe vriendin naar het subtropische eiland waar zijn vader is verdwenen en moet het daar opnemen tegen het primitieve bijgeloof van de lokale bewoners.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vele vreemde vormen

De 3e Leuke Boekenclub

Deze keer lazen Tim, Alma en Teddy Rustig aan, Tijger van Joost de Vries.