Boekenclubs

in Bibliotheek Neude

Lees mee!

Met de opening van de nieuwe centrale Bibliotheek aan de Neude gaan een aantal nieuwe en oude boekenclubs van start. Er is voor iedereen wat wils. Lees recente boeken met Alma Mathijsen bij De Leuke boekenclub, lees met journalist Roos Schlikker bij Roos' Boekenclub. Ben je jong en lees je graag? Dan is de Young Adult Leesclub misschien wat voor jou.

Praktische informatie

De boekenclub bijeenkomsten in de Neude zijn in juni weer begonnen. Meld je aan voor de facebookgroepen en beluister de podcasts. Je kunt een boek lenen via de bieb, of zelf kopen (via De Utrechtse Boekenbar). Meedoen en lenen via de bieb en heb je geen Facebook? Stuur dan een mail naar Teddy Tops.

Stuur een mail

Data en tijden van alle boekenclubs

 • Roos’ Boekenclub

  In deze tweemaandelijkse leesclub gaat schrijver en journalist Roos Schlikker steeds samen met een gast en de lezers in gesprek over een onlangs verschenen boek. Dit keer over ‘Uit het leven van een hond’...

  Van 19:30 tot 21:00

  Bibliotheek Neude - Podium

  ma 05 okt

 • De Leuke Boekenclub met Tim van den Hoed en Alma Mathijsen

  Tim van den Hoed, van de Utrechtse Boekenbar en schrijver Alma Mathijsen lezen en bespreken iedere maand, luchtig en serieus, een boek. Deze keer: Wij Slaven van Suriname van Anton de Kom.

  Van 19:30 tot 21:00

  Bibliotheek Neude - Collegezaal

  do 19 nov

 • Roos’ Boekenclub

  In deze tweemaandelijkse leesclub gaat schrijver en journalist Roos Schlikker steeds samen met een gast en de lezers in gesprek over een onlangs verschenen boek. Dit keer over Daisy Jones & The Six van...

  Van 19:30 tot 21:00

  Bibliotheek Neude - Collegezaal

  ma 07 dec

 • De Leuke Boekenclub met Tim van den Hoed en Alma Mathijsen

  Tim van den Hoed, van de Utrechtse Boekenbar en schrijver Alma Mathijsen lezen en bespreken iedere maand een boek. Luchtig en serieus.

  Van 19:30 tot 21:00

  Bibliotheek Neude - Collegezaal

  do 10 dec

Beluister ook de podcast!

Roos' Boekenclub

De nieuwe aflevering (#2) van Roos Schlikker’s boekenclub staat online! We lazen Dimitri Verhulst - Onze Verslaggever in de Leegte. Neem ook deel aan de leesclub, lees mee en deel je mening met ons via de Facebook-groep.

Beluister de podcast van de eerste Roos' Boekenclub, geleid door journalist en schrijver Roos Schlikker. We lazen De Zwarte Schuur van Oek de Jong.

 • Zwarte schuur

  Oek de Jong

  Een dramatische gebeurtenis in zijn jeugd blijft een kunstenaar zijn hele leven achtervolgen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zwarte schuur

 • Onze verslaggever in de leegte

  Dimitri Verhulst

  Dagboekschetsen van een schrijver die te veel drugs en drank gebruikt, een ramp is voor zijn omgeving en zich daar belabberd bij voelt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Onze verslaggever in de leegte


De Leuke Boekenclub

De tweede bijeenkomst van De Leuke Boekenclub van Tim en Alma. Deze editie bespraken we Welkom in het rijk der zieken van Hanna Bervoets.

Meedoen? Meld je dan aan voor de Facebookgroep.

 • Welkom in het rijk der zieken

  Hanna Bervoets

  Als een man na een bezoek aan een kinderboerderij besmet is geraakt met het Q-koortsvermoeidheidssyndroom brengt zijn verslechterde gezondheidstoestand hem in het Rijk der Zieken.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Welkom in het rijk der zieken

Vele vreemde vormen

Tijdens de eerste editie van De Leuke Boekenclub met Tim van den Hoed (De Utrechtse Boekenbar), schrijver Alma Mathijsen en programmamaker Teddy Tops, lazen we Vele Vreemde Vormen van Tom Hofland.

 • Vele vreemde vormen

  Tom Hofland

  Een jonge Antwerpse privédetective reist met zijn nieuwe vriendin naar het subtropische eiland waar zijn vader is verdwenen en moet het daar opnemen tegen het primitieve bijgeloof van de lokale bewoners.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vele vreemde vormen