Boekenclubs

in Bibliotheek Neude

Lees mee!

Er is voor iedereen wat wils. Lees recente boeken met Tim van den Hoed (Utrechtse Boekenbar) en schrijver Alma Mathijsen bij De Leuke boekenclub, lees met journalist Roos Schlikker bij Roos' Boekenclub. Ben je jong en lees je graag? Dan is de Young Adult Leesclub misschien wat voor jou.

Praktische informatie

De boekenclubs zijn momenteel alleen online te volgen. Reserveer je kaartje en doe mee. Meld je ook aan voor de Facebookgroepen en beluister de podcasts. Je kunt een boek lenen via de bieb, of zelf kopen (via De Utrechtse Boekenbar). Meedoen en lenen via de bieb en heb je geen Facebook? Stuur dan een mail naar Teddy Tops.

Stuur een mail

Beluister ook de podcast!

Roos' Boekenclub

Roos Schlikker’s boekenclub las Dimitri Verhulst - Onze Verslaggever in de Leegte. Neem ook deel aan de leesclub, lees mee en deel je mening met ons via de Facebookgroep.

Beluister de podcast van de eerste Roos' Boekenclub, geleid door journalist en schrijver Roos Schlikker. We lazen De Zwarte Schuur van Oek de Jong.

 • Zwarte schuur

  Oek de Jong

  Een dramatische gebeurtenis in zijn jeugd blijft een kunstenaar zijn hele leven achtervolgen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zwarte schuur

 • Onze verslaggever in de leegte

  Dimitri Verhulst

  Dagboekschetsen van een schrijver die te veel drugs en drank gebruikt, een ramp is voor zijn omgeving en zich daar belabberd bij voelt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Onze verslaggever in de leegte


De Leuke Boekenclub

De tweede bijeenkomst van De Leuke Boekenclub van Tim en Alma. Deze editie bespraken we Welkom in het rijk der zieken van Hanna Bervoets.

Meedoen? Meld je dan aan voor de Facebookgroep.

Vele vreemde vormen

Tijdens de eerste editie van De Leuke Boekenclub met Tim van den Hoed (De Utrechtse Boekenbar), schrijver Alma Mathijsen en programmamaker Teddy Tops, lazen we Vele Vreemde Vormen van Tom Hofland.

 • Vele vreemde vormen

  Tom Hofland

  Een jonge Antwerpse privédetective reist met zijn nieuwe vriendin naar het subtropische eiland waar zijn vader is verdwenen en moet het daar opnemen tegen het primitieve bijgeloof van de lokale bewoners.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vele vreemde vormen

Young Adult Leesclub

De Young Adult Leesclub goes digital! Op InstaLive kun je iedere laatste woensdag van de maand meepraten over jouw favoriete genre: Young Adult. Live in de stories op Instagram bespreken we het boek van de maand. Natuurlijk is er ruimte voor vragen. Met af en toe een special guest. Kijk mee via het Instagram-kanaal van de bieb.

Bekijk hier eerdere InstaLive uitzendingen: