Groot Dictee over Utrecht

16 december 2017, van 20:00 tot 22:00 | Centrale Bibliotheek

Kosten: Prijs lid / vriend Literatuurhuis: €5,-- Prijs geen lid: € 7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Mist u het ook? Het groot Dictee der Nederlandse taal dat jaarlijks in de maand december op tv kwam en waarbij je je lekker voor de buis kon nestelen? Luisteren naar moeilijke en soms ook hilarische zinnen?

Talenwonders kunnen zich nu buigen over het Groot Dictee in de Bibliotheek Utrecht. Het dictee van ongeveer 300 woorden wordt geschreven door Manon Uphoff en heeft als thema de stad Utrecht. Het dictee wordt voorgelezen door de Utrechtse dichteres/winnares van vele Poetry Slams Ellen Deckwitz.

De deskundige jury bestaat uit:

  • Wouter van Wingerden Taalexpert Nederlands
  • Jaco de Kraker Taaladviseur van Genootschap Onze Taal
  • Boukje Verheij van Instituut voor de Nederlandse taal

Iedereen is van harte welkom bij deze spannende spellingstrijd waaraan ook bekende Utrechters - o.a. Koos Meinderts: Gouden Griffel winnaar 2017 voor het boek Naar het Noorden, Annette Fienieg: illustrator, Jerry Goossens: journalist, columnist en schrijver, raadsleden Judith Tielen, Maarten van Ooijen en Heleen de Boer en Fred Penninga van Utrechts Stadsdichtersgilde deelnemen. 


De winnaar gaat naar huis met de Wisseltrofee en een mooie boekenbon van €100,00. Ook voor de winnaars van de 2e en 3e prijs ligt er een boekenbon klaar van €75,00 en €50,00. In de pauze kunt u onder het genot van een drankje ervaringen uitwisselen en luisteren naar live muziek door het trio Las Musicas.

De 10 dictees met de minste fouten worden extra nagekeken door de jury!

Deelname aan dit Groot Dictee over Utrecht kost voor leden van de Bibliotheek en Vrienden van Het Literatuurhuis €5,00 en voor niet leden €7,50.