Groot Dictee

14 december 2018, van 19:30 tot 22:00 | Centrale Bibliotheek

Kosten: Prijs lid en vrienden Literatuurhuis € 7,50 Prijs geen lid: € 10,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom je spelling testen tijdens dit dictee in de Centrale Bibliotheek

Schrijf mee en maak kans op DE wisselbeker en een boekenbon van 100 euro!

Heb jij een neusje voor venijnige dicteewoorden? Of schrijf je op gevoel? Doe mee aan onze taalstrijd! Het Groot Dictee van de Bibliotheek Utrecht wordt dit jaar geschreven en voorgelezen door schrijver Tom Hofland. De presentatie van de avond is in handen van Babs Gons.

De dictees worden afloop nagekeken door een professionele jury. En indien nodig worden ze meerdere keren nagekeken ;-), zodat de terechte winnaar wordt beloond.

Tom Hofland - Tom schrijft korte en lange verhalen, toneel en reclameteksten en maakt podcasts voor o.a. de VPRO. Zijn lovend ontvangen debuutroman Lyssa verscheen in 2017.Tom werd onlangs uitgeroepen tot ‘het literaire talent van 2018‘ door De Volkskrant.

Babs Gons - Babs is een multi-talent op het podium! Ze is schrijver, theatermaker en docent en woordenkunstenaar op het podium. De presentatie van het Groot Dictee is bij Babs in goede handen.

 

Deelname aan dit Groot Dictee kost voor leden van de Bibliotheek en voor vrienden van het Literatuurhuis €7,50 en voor niet leden €10,00. 

Oefendictee

Oefen vast voor het echte werk met ons oefendictee! Pak pen en papier en schrijf mee. Dictee af? Nakijken kan hier.