Leen een levend boek

12 november 2017, van 13:00 tot 16:30 | Centrale Bibliotheek

Human Library

Maak kennis met een transgender of een vluchteling. Bij de Human Library leen je een menselijk boek met een bijzonder verhaal.

Als je moeite hebt met lezen en schrijven, ben je waarschijnlijk dom en lui. Kan iemand met een Arabisch uiterlijk atheïst zijn? Onze eerste indruk bedriegt ons vaak.

Deze zondag leen je in de Bibliotheek een ‘levend boek’. In een goed gesprek hoor je het verhaal van iemand, die in zijn dagelijks leven te maken heeft met stereotypen, discriminatie of vooroordelen. Ze delen hun levensverhaal met je en laten zien dat ze meer zijn dan wat hun uiterlijk, afkomst, seksuele geaardheid of levensstijl je op het eerste gezicht misschien doen denken.

Human Library is van oorsprong een Deens initiatief en heeft als doel meer begrip en inzicht te krijgen in andere mensen, zodat vooroordelen verminderen. Het heeft inmiddels navolging over de hele wereld.

De Human Library is onderdeel van het Sint Maarten programma van de stad Utrecht.