Human Library: Leen een levend boek

27 mei 2018, van 13:30 tot 16:30 | Centrale Bibliotheek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontmoet je vooroordeel - ga in gesprek met Levende Boeken

In de Human Library lees je geen boeken, maar ontmoet je mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we over hen denken wel met de werkelijkheid? Zo zitten een transgender, een aseksueel en een ex-hooligan klaar voor een persoonlijk gesprek, waarin alles besproken kan worden. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen en om zo van elkaar te leren.

Vincent Bijlo opent om 13.30 uur deze bijzondere Bibliotheek.

Een greep uit de levende collectie:
Transgender, Barones, Vrouwelijke Buschauffeur, Vrouw die haar zieke partner verliet, A-seksueel, Syrische vluchteling, Laaggeletterde, rolstoelgebruiker, Ex-Hooligan, BDSM'er, Autist, Regenbooggezin, Jehova Getuige

Zondag 27 mei van 13.30 tot 16.30 uur in de Centrale Bibliotheek Deelname is gratis

Twee boeken uitgelicht:

Transgender – Sascha Klomp

Geboren in een lichaam en een sociale rol die niet passen. De zoektocht naar jezelf, de manier om er mee om te gaan en de mogelijkheden tot veranderingen. Van naam tot lichaam. Wat wel en wat niet, de gevolgen en de risico's. Durf ik het en is het allemaal waard? Inmiddels is voor mij deze zoektocht achter de rug en heb ik gevonden waar ik naar op zoek was. Lees mij en leer meer over het leven van transgender personen!

Laaggeletterd – Ben van Dijk

Dit boek heeft zijn school nooit afgemaakt en het altijd moeite gehad met lezen en schrijven. Hoe kan dat gebeuren als je geboren en getogen ben in Nederland? En hoe red je je in een land, waar lezen en foutloos schrijven zo belangrijk zijn? Dit boek laat zien hoe je schaamte kunt overwinnen en op volwassen leeftijd nog naar school kunt gaan. Nu is hij ambassadeur van de Stichting Lezen & Schrijven.

Hieronder vind je een filmpje over de Human Library, of kijk op de website van de Human Library.

 Je kunt het evenement ook vinden op onze facebook pagina.