Activiteiten Jeugd

Bekijk onze richtlijnen rondom Corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. 

Lees onze richtlijnen hier

Nu in de bibliotheek

Voorlezen | 3-6 jaar Bekijk details

wo 15 jul

Niks lekkerder dan voorgelezen worden. Ontsnappen naar een onbekende wereld. Even heerlijk wegkruipen op schoot, op de bank of in je bed. En het is ook nog eens heel leerzaam! Kom luisteren naar de nieuwste...

Bekijk de volledige agenda

Online activiteiten speciaal voor jou!

Er waren even geen activiteiten in de bibliotheken. Daarom hebben we activiteiten die we normaal in de bibliotheek doen nu online gezet. Je kunt leuke dingen leren met robot Bliep. Of maak mooie tekeningen met Katie en Marije. En doe je al mee aan scoor een boek?

LAB Online #5: Python

Alweer het vijfde en laatste filmpje uit de serie Programmeren met Bliep. Volgende week start er een nieuwe serie en die zal gaan over 3D-printen. Zelfde dag, zelfde Bliep!

Tekenen in de bieb

Een nieuwe video, waarin Marije je leert hoe je een superheld tekent. Je hebt alleen maar papier, potloden, een gum en kleurtjes nodig. Doe je mee?

De brieven die bleven

Jongeren uit Utrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Linda Bosch in de geschiedenis van Utrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor De brieven die bleven.
Op 4 mei trokken 11 jongeren vanaf de Bibliotheek Neude, door heel Utrecht met verhalen over de Tweede Wereldoorlog in de vorm van post. 

Scoor een Boek: De Thuiseditie

Vanaf nu kun jij meedoen met de Scoor een Boek Thuiseditie! In deze spannende wedstrijd van de bibliotheek en FC Utrecht doet het hele gezin mee. Bekijk het instructiefilmpje van het Bieblab, daarna kan je meteen aan de slag. Lees jij net zoveel boeken als de spelers van FC Utrecht?

Doe mee

Baby's, peuters en kleuters | 0 - 6 jaar

Voor baby's, peuters en kleuters is er genoeg te doen in de bieb. Kom naar een van onze voorlees, muziek- of knutselactiviteiten.

Muziek

Baby's en kleine kinderen zijn dol op muziek. Volg onze cursus Muziek op Schoot of kom naar een van onze babyconcerten.

Voorlezen

Het plezier in lezen ontstaat al vroeg. Baby's en kleine kinderen zijn dol op voorlezen. Kom naar een van onze voorleesactiviteiten.

Knutselen

Ontdek bij het verhaalatelier iedere maand een bijzonder prentenboek. Natuurlijk lezen we eerst voor. Daarna ga je zelf aan de slag.


Kinderen | 6 - 12 jaar

Van coderen, programmeren en printen tot tekenen, knutselen en lezen. In de bieb is van alles te doen. Ook in de vakanties. 

  • Coderdojo Bekijk details

    Ben jij tussen de 7 en 17 jaar? En wil je leren programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen of games en robots bouwen? Doe dan mee aan de CoderDojo.

    Bekijk details van Coderdojo