Activiteiten Jeugd

Sinterklaas

De Sint is weer in Nederland. Kijk hier voor de leukste activiteiten en mooiste sinterklaasboeken tips.

Kinderen | 6 - 12 jaar

Van coderen, programmeren en printen tot tekenen, knutselen en lezen. Ga vanuit huis aan de slag met behulp van onze video's vanuit de bieb!

LAB filmpjes

In ons laboratorium kun je normaal terecht voor heel veel leuke workshops, maar nu kan je ook online aan de slag! Kijk snel op de speciale pagina.

Tekenen in de bieb

Vanuit huis de allermooist dingen leren tekenen? Bekijk dan één van onze tekenfilmpjes. Bijvoorbeeld deze waarin Marije je leert hoe je een superheld tekent. Je hebt alleen maar papier, potloden, een gum en kleurtjes nodig. Doe je mee?

foto Anna van Kooij

NIEUW: rondleiding voor kids (8+)

Binnenkort kun je iedere zondagmiddag op pad met een postbode die heel veel weet over dit gebouw. Vroeger was het een postkantoor. Nu is het een bibliotheek en kun je er boeken lenen, naar het Lab of naar een voorstelling.  Aan het eind van de rondleiding weet je wat er allemaal in dit gebouw gebeurt is én ken je een extra alfabet. Let op: de rondleiding is alleen voor kinderen. Ouders/verzorgers kunnen of zelf een rondleiding volgen, struinen in de bieb of iets gebruiken bij Meneer Potter of stadscafé Noda. Hou de website in de gaten.

Bekijk onze richtlijnen rondom Corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. 

Lees onze richtlijnen hier