Kinderboekenweek 2022

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek Gi-ga-groen. Kom boeken lenen en word een echte natuurheld. Leer bijzondere dierenweetjes, lees spannende verhalen over buitenavonturen en bekijk prachtige natuurtekeningen.

Kom je naar een voorstelling of de speurtocht doen?

Afgelopen vrijdag bleven kinderen slapen in Bibliotheek Neude na de Kindernacht van de Poëzie (i.s.m ILFU). Wil je weten hoe het was? Bekijk rechts het item terug uit het jeugdjournaal!

Lees ook het artikel dat het jeugdjournaal schreef.


Voorstelling | Een tuin vol leven (4+)

Het kruipt, het prikt, het danst en het swingt. Een voorstelling over Vlinder op zoek naar Eendagsvlieg en over alles wat leeft in de tuin. Gebaseerd op het boek ‘Toen rups een vlinder werd’ van Bette Westera. Gespeeld en gemaakt door 2e jaars studenten van HKU Theater.

  • Wo 12 okt - Bibliotheek Kanaleneiland - 16.00-16.30u 
  • Vr 14 okt - Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum - 16.00-16.30u (uitverkocht!)

Reserveer voor Kanaleneiland

Bette Westera, Naomi Tieman Toen rups een vlinder werd

Na een korte ontmoeting is Vlinder op zoek naar Eendagsvlieg. Hij moet haar vinden vóór de dag om is. Gedurende zijn zoektocht ontmoet Vlinder vele andere insecten, zoals oorwurmen en lieveheerbeestjes. Korte verhalen en gedichtjes met fantasievolle kleurenillustraties....

Voorstelling | Monster Meisje (8+)

Een verhaal over oordelen, je klein voelen in de grote natuur en
sterker zijn dan je denkt. Gebaseerd op één van de zeven vertellingen uit het boek ‘De Meisjes’ van Annet Schaap, waarin bekende sprookjes zijn verwerkt tot verhalen van nu. Over meisjes die niet langer sprookjesfiguren zijn maar mensen van vlees en bloed. Gespeeld en gemaakt door 2e jaars studenten van HKU Theater.

  • Wo 12 okt - Bibliotheek Overvecht - 16.00-16.45u
  • Vr 14 okt - Bibliotheek Vleuterweide - 16.00-16.45u (Uitverkocht!)

Reserveer voor Overvecht

Speurtocht

Tijdens de hele Kinderboekenweek kun je zelf de speurtocht ‘Wonderlijke Natuur Weetjes’ in alle bibliotheken doen. Een speurtocht naar 9 wonderlijkheden in de natuur. Met na afloop een leuke beloning.*

Speciaal voor de Kinderboekenweek

  • Gi-ga-groenesmoothie met appelsap, spinazie, avocado & munt | € 4,25
  • Gratis groene ranja voor kids bij een item van het kidsmenu 

(je vindt NODA op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude)

Het 52 groene avonturen spel

Het 52 groene avonturen spel In Bibliotheek Neude kun je deze Kinderboekenweek het gi-ga-groene spel ‘Het 52 groene avonturen spel’ uittesten en spelen. Een Utrechts spel, dat bestaat uit 52 kaarten met prikkelende vragen, onverwachte opdrachten, verrassende speurtochten en handige tips om met elkaar Duurzaamheid te onderzoeken.

Bibliotheek Neude, 8-12 jaar, gratis


Boekentips