Voorlezen in het Turks (3-12 jaar)

3 april 2023, van 15:30 tot 16:00 | Bibliotheek Overvecht

Kosten: Gratis

Niets lekkerder dan voorgelezen worden. Voorlezen is heel belangrijk voor een kind, het is leerzaam en stimuleert de (taal)ontwikkeling van een kind.

In Bibliotheek Overvecht kun je nu iedere eerste maandag van de maand luisteren naar Turkse voorleesverhalen. Ze worden voorgelezen door vrijwilligers van het Tulip Institute.

Met dank aan Utrechtse gezinnen is er een Turkse kinderboekencollectie in Bibliotheek Overvecht, Bibliotheek Kanaleneiland en Bibliotheek Neude. Lees er hier meer over!

Deze keer kun je luisteren naar Küçük Bostan voorgelezen door de schrijver zelf: Filiz Kamalı Kaplan. Filiz werkt nu zo'n 10 jaar met kinderen en hun gezinnen. In 2015 is zij begonnen met het schrijven van haar kinderboek, omdat ze het belangrijk vindt dat kinderen in verbinding zijn met de natuur. Door samen in de natuur bezig te zijn, te ontdekken en te ervaren leren kinderen op spelende wijze wat groeit en bloeit. Haar wens is dat dit boek een inspiratiebron is voor kinderen om groene vingers te krijgen.