Voorstelling Ali & Nino door Raaf Muziektheater (8+ jaar)

20 maart 2022, van 15:00 tot 16:00 | De Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 6 lid / € 12 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een muzikale voorstelling over Ali, die al jaren wacht op een verblijfsvergunning, en Nino die naast hem komt wonen. De voorstelling is een zoektocht naar identiteit. Bepaalt de plek waar je opgroeit wie je bent? Maar wat als je weg moet?

Deze warmbloedige muziektheatervoorstelling geeft een inkijkje in wat er met je gebeurt als je je thuisland verlaten moet en is daarmee actueler dan ooit. Word je een ander mens als je je thuisland moet verlaten? Ali & Nino vinden elkaar op een moment in hun leven waarin ze even stilstaan en niet op de vlucht zijn. Ze vinden troost en (her)beleven de schoonheid van hun thuis.

Ali wacht al jaren op een verblijfsvergunning. Nino komt naast hem wonen, zij is nieuw in de straat en is gefascineerd door alles wat anders is. Ali en Nino leren elkaar kennen, onderzoeken wie ze zijn en terwijl zij steeds dichter naar elkaar toe bewegen, drijft de wereld om hen heen ze uit elkaar. Want Ali’s ouders krijgen een brief van de IND. Ze moeten weg uit Nederland. Ali en Nino staan voor de keuze: zich overgeven aan de werkelijkheid, of op de vlucht slaan door samen onder te duiken. Een avontuur, op zoek naar een toekomst en een thuis. 
  
De voorstelling is een muzikale zoektocht naar identiteit. Wat is je identiteit? Bepaalt de plek waar je opgroeit wie je bent? Maar wat als je weg moet van alles wat je kent? Wat doet het met je als je er niet mag zijn?

Geïnspireerd door Ali & Nino, de gelijknamige roman van Kurban Said. Na de voorstelling is er een nagesprek met de spelers.

Test en regie: Freek den Hartogh en Rosa Peters / muziek: Freek den Hartogh / spel: Wendy Briggeman en Amro Kasr / decor, kostuums en lichtontwerp: Dymph Boss. Meer over de voorstelling.

Boekentip