Alice in Wonderland

6 september 2020, van 14:00 tot 14:45 | Bibliotheek Neude - Theater | 5+

Kosten: Voorstelling: € 6 lid / € 12 niet-lid | workshop: € 5 lid / € 10 niet-lid (begeleider gratis)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een eigentijdse en stoere bewerking van het boek ‘Alice in Wonderland’. Alice heeft haar blauwe jurkje verruild voor een hoodie. Haar keurige schoentjes voor stoere gympen. En huilen? Daar doet ze niet meer aan! Alice kijkt stoer de wereld in door haar ronde brilletje. De voorstelling is gebaseerd op de boekbewerking van Floor Rieder.

Workshop

Na afloop is er een workshop voor kids in het Atelier onder leiding van illustrator Floor Rieder zelf! De voorstelling wierp een frisse blik op ‘Alice in Wonderland’, jij gaat ook experimenteren. Met spiegels, glas en stempels. Tot je eigen wonderland ontstaat.

Let op: voor de workshop is een apart ticket nodig, deze reserveer je via de link onderaan deze pagina.

Over Floor Rieder

Het boek van Floor Rieder werd in Nederland verkozen tot Mooiste Boekomslag 2014, en door een vakjury geselecteerd als een van de 'Best Verzorgde Boeken' van dat jaar. De International Board on Books for Young People plaatste het boek en de illustrator op de IBBY-Honour List, een tweejaarlijks internationaal
overzicht van kinder- en jeugdboeken van zeer hoge kwaliteit.

Over Mariska Simon

Mariska Simon studeerde af aan de Koninklijke Academie voor beeldende kunst, muziek en dans in Den Haag. Sindsdien heeft ze zich gespecialiseerd in het maken van muziektheater gebaseerd op kinderboeken.
Ze schreef onder andere liedjes voor de musicals over Knofje, Pim en Pom en een lied voor de 60ste verjaardag van nijntje. Als actrice was ze te zien in ‘Dikkie Dik en de Taart’ en ‘Het Muizenhuis’.

( Beeld © Marion Visser)