Babyboekenfestival (afgelast)

22 maart 2020, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Kosten: Lid € 6,00 / niet-lid € 8,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het vrolijkste baby- en dreumesfeest van Utrecht draait ook dit keer om vijf babyboeken. Kinderboekenschrijver Anna Woltz zocht de allermooiste voor je uit. Verhaaltjes lezen, theater, muziek maken, dansen en bewegen - niks is te gek op het babyboekenfestival! (voor kinderen van 0-2 jaar)

Programma

Muziekkabaal - Aan het werk
Bij deze voorstelling 'Aan het Werk' wordt flink gezaagd en geklopt op snaar-, strijk- en slag- instrumenten en alledaagse voorwerpen.

10.00 -10.30 uur | 11.00 -11.30 uur | Lokaal, 1e etage

Theater Stof - Groot en Klein
Een interactieve voorstelling die je meeneemt in een wonderlijke tuin waarin alles van muizenklein tot olifantengroot kan groeien en krimpen. Na afloop kan je spelen met de materialen uit de voorstelling.

10.30 -11.00 uur | 11.30 -12.00 uur | Trap

Peuterstapjes - Wie zegt wat?
In deze dansworkshop beleef je samen het boekje ‘Wie zegt wat?’. Allerlei dieren komen langs: we maken de slang wakker voor een dansje, laten vlinders vliegen en we gaan dansen als schaapjes! Met vrolijke muziek is er genoeg te beleven!

10.30 - 11.00 uur | 11.30 - 12.00 uur | BoekStarthoek, begane grond

KrisKrasAtelier - Mijn dierenboek: op de boerderij
Kom knisperen, kom voelen, kom graaien, kom woelen. Je baby en/of dreumes kan op ontdekkingstocht in het Kris Kras atelier en ontdekt allemaal materialen gebaseerd op het boekje Mijn dierenboek: op de boerderij

10.00 – 12.00 uur | Begane grond

Muziek Op Schoot - Mijn handen dansen & mijn mondje is een rondje
Tijdens deze interactieve workshop ga je lekker aan de slag: met je handen, je vingers en je mond. Je gaat klappen, trommelen, schudden en dansen. Muziek laat je lekker bewegen!

10.15 -10.45 uur | 11.15 -11.45 uur | Atelier, 1e etage

Signeren Anna Woltz
Het Babyboekenfestival draait om vijf babyboekjes, uitgekozen door kinderboekenschrijver Anna Woltz. Zij signeert bij de Utrechtse Kinderboekwinkelstand van 10.30 -11.30 uur.

De 5 boekjes


Voorleestips van kinderboekenschrijver Anna Woltz

Toen twee jaar geleden de zoon van Anna Woltz werd geboren, wist de kinderboekenschrijver het zeker: ik ga hem voorlezen. Maar tot haar verrassing was dat helemaal niet zo makkelijk. ‘Ik schrijf al twintig jaar kinderboeken, maar de wereld van baby- en prentenboeken was nieuw voor me.’ Hier deelt ze wat tips.

Baby’s beginnen piepklein: laat je niet ontmoedigen!
Overal hoor je dat je baby’s vanaf het allereerste begin moet voorlezen. Maar het kan best dat jouw baby daar nog helemaal geen belang in stelt. Dat is niet erg! Blijf boeken aanbieden, haal boekjes met geluiden en schuifjes in huis, praat met je baby en maak je geen zorgen als je kind na twee minuten alweer iets anders wil. Je baby is geen cultuurbarbaar, maar gewoon nog een beetje klein.

Duik zelf in de wereld van het prentenboek
Ik vond het overweldigend hoeveel prentenboeken er zijn. Ga ook een keer zónder je kind naar de bibliotheek en bekijk op je gemak de boeken. Zoek online naar tips (bijvoorbeeld op boekstart.nl, boekwijzer.com, jaapleest.nl) of vraag advies in een bieb of kinderboekwinkel.

Jij bent de baas over de tekst: je hoeft niet te lezen wat er staat
Soms weet je zeker dat de tekst nog iets te moeilijk is voor je kind. Dat is niet erg, want een mooi boek lees je minstens tien (of vijftig) keer. Dat biedt kansen: ik vertel het verhaal altijd eerst na in mijn eigen woorden, op zo’n manier dat mijn zoon me begrijpt. Daarna lees ik wél precies wat er staat: dan kan mijn zoon het verhaal volgen én leert hij nieuwe woorden.

Heel veel plezier!