Babyboekenfestival (afgelast)

31 januari 2021, van 10:15 tot 12:00 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: €7,50 lid / € 15 niet-lid

Het vrolijkste boekenfeest voor de allerkleinsten draait om drie prentenboekjes. Kinderboekenschrijver Anna Woltz zocht de allermooiste voor je uit. Theater, dansen, lekker verven zonder vies te worden, niks is te gek op dit Boekenfestival! Zangeres Bibi van den Dijck opent het festival met het mooie liedje ‘De voorleestrom’ van Boekstart en zingt het speciaal in verschillende talen.

Programma

 • Theatervoorstelling van Theater Stof  
  In de theatervoorstelling van Theater Stof gebaseerd op het boekje ‘Groot of klein ’ kun je genieten van een beeldende voorstelling met geluid en muziek. 
  Theater | 10.15 -10.45 uur 

 • Dans met Nina  
  De dansworkshop sluit aan bij het boek “Mijn mondje is een rondje”. Hier ga je lekker dansen op leuke muziek.  
  2e etage  | 11.00 -11.20 uur  | 11.40 -12.00 uur 

 • KrisKrasAtelier  
  Je kan op ontdekkingstocht in het Kris Kras atelier en ontdekt allemaal materialen gebaseerd op Mijn dierenboek: op de boerderij. Hier kun je lekker kliederen, voelen, graaien, woelen. 
  2e etage  | 11.00 -11.20 uur  

 • 11.40 -12.00 uur Zing mee met 'De Voorleestrom', een meertalig liedje 

Let op: zowel volwassenen als kinderen moeten een kaartje reserveren. Wegens corona is de capaciteit beperkt. Aangezien het een activiteit is voor kinderen, vragen we je om met 1 ouder/volwassene te komen per gezelschap. 

De 3 boekjes


Voorleestips van kinderboekenschrijver Anna Woltz

Toen twee jaar geleden de zoon van Anna Woltz werd geboren, wist de kinderboekenschrijver het zeker: ik ga hem voorlezen. Maar tot haar verrassing was dat helemaal niet zo makkelijk. ‘Ik schrijf al twintig jaar kinderboeken, maar de wereld van baby- en prentenboeken was nieuw voor me.’ Hier deelt ze wat tips.

Baby’s beginnen piepklein: laat je niet ontmoedigen!
Overal hoor je dat je baby’s vanaf het allereerste begin moet voorlezen. Maar het kan best dat jouw baby daar nog helemaal geen belang in stelt. Dat is niet erg! Blijf boeken aanbieden, haal boekjes met geluiden en schuifjes in huis, praat met je baby en maak je geen zorgen als je kind na twee minuten alweer iets anders wil. Je baby is geen cultuurbarbaar, maar gewoon nog een beetje klein.

Duik zelf in de wereld van het prentenboek
Ik vond het overweldigend hoeveel prentenboeken er zijn. Ga ook een keer zónder je kind naar de bibliotheek en bekijk op je gemak de boeken. Zoek online naar tips (bijvoorbeeld op boekstart.nl, boekwijzer.com, jaapleest.nl) of vraag advies in een bieb of kinderboekwinkel.

Jij bent de baas over de tekst: je hoeft niet te lezen wat er staat
Soms weet je zeker dat de tekst nog iets te moeilijk is voor je kind. Dat is niet erg, want een mooi boek lees je minstens tien (of vijftig) keer. Dat biedt kansen: ik vertel het verhaal altijd eerst na in mijn eigen woorden, op zo’n manier dat mijn zoon me begrijpt. Daarna lees ik wél precies wat er staat: dan kan mijn zoon het verhaal volgen én leert hij nieuwe woorden.

Heel veel plezier!