Babyconcert ‘In het bos’ (0-2 jaar) (uitverkocht)

15 oktober 2023, van 10:00 tot 10:30 | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Kosten: € 5  lid / € 10 niet-lid 

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Gebaseerd op het prentenboek ‘In het bos’ van Ingela Arrhenius, nemen pianist en gitarist Remy Alexander en zangeres Rianne Wilbers jullie mee op avontuur in het bos. Welke dieren komen zij allemaal tegen en hoe klinken deze dieren? En als het gaat regenen of waaien? Hoe klinkt dat? De muzikanten laten met een mix van kinderliedjes, jazz en (hedendaags) klassieke muziek verschillende taferelen in het bos horen en verweven natuurgeluiden met de muziek; zo klinkt er tijdens de voorstelling een prelude van fluitende vogeltjes en een symfonie van regen en windvlagen.

Het zingen van een kinderliedje of het afspelen van (klassieke) muziek heeft een kalmerend effect op baby's. Ook is het luisteren naar muziek op jonge leeftijd goed voor de spraak- en taalontwikkeling. Baby's leren woorden herkennen en krijgen gevoel voor het ritme van een taal. Iedere maand is er een ander concert bij een boekje uit de collectie van de bieb.

  • Ingela P. Arrhenius In het bos

    Hardkartonnen, tekstloos prentenboekje, uitgesneden in de vorm van een bos, dat ook rechtop kan staan. Met sfeervolle retro-illustraties in warme kleuren....

    Gedrukt boek