Gozert (8+) door HKU Theater (uitverkocht)

11 oktober 2023, van 16:00 tot 16:45 | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Kosten: Gratis, reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ties vindt Gozert de allercoolste en stoerste vriend die je je maar voor kunt stellen. Met Gozert durft Ties alles en samen beleven ze iedere dag de meest spannende avonturen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet … Dus denkt iedereen dat Ties gek is. ‘Het klopt’ dacht Ties, ‘een denkbeeldige vriend is raar, maar Gozert is niet denkbeeldig. Hij is alleen onzichtbaar voor anderen’.

Ties komt vaak in de problemen door de spelletjes en plannen van Gozert. Daardoor zijn de ouders van Ties wanhopig: het kan zo niet langer meer! Ze willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing; Ties moet ‘uit logeren’, naar Huize Hoopvol. Maar Ties wil helemaal niet zonder Gozert. Zonder Gozert is het leven saai en kleurloos. Wat kan hij doen?

Gozert is een fantasievolle, ontroerende en grappige voorstelling over buiten de lijntjes kleuren en over mogen zijn wie je bent. Geïnspireerd op het gelijknamige boek van Pieter Koolwijk. Gespeeld en gemaakt door tweedejaars studenten van HKU Theater.

‘Het verhaal zet speels aan tot nadenken over de vraag of er wel een universele werkelijkheid is’ (Dagblad Trouw).

(Illustratie boek: Linde Faas)

  • Pieter Koolwijk Gozert

    Ties trekt er vaak op uit met Gozert, zijn onzichtbare vriend. Samen beleven ze de tofste avonturen, al komt Ties daardoor vaak in de problemen. Ties ouders...

    Gedrukt boek